turski kolac

Turski kolač od cjelovitog pšeničnog zrna

Sastojci:

  • ¾ šalice integralnog brašna
  • ½ šalice bijelog brašna
  • 1/3 šalice kakaoa
  • 2 manje repe
  • ½ žlice sode bikarbone
  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • ½ šalice kokosovog šećera
  • 1 šalica sojinog/ bademovog mlijeka
  • ¼ šalice veganske čokolade

Priprema:

  1. Zagrijete pećnicu na 170°C
  2. Stavite obje vrste brašna, prašak za pecivo I kakao u veliku zdjelu. Dodajte šećer I sol I lagano promiješajte.
  3. U procesoru hrane pomiješajte zajedno pečenu repu, ½ šalice bademovog ili sojino mlijeko dok ne postane glatko.
  4. Dodajte ekstrakt vanilije, javorov sirup I maslinovo ulje.
  5. Presavijte vlažne sastojke I drugu polovicu bademovog/ sojinog mlijeka u suhe sastojke.
  6. Žlicom stavite smjesu u kalupe za kekse
  7. Pecite oko 20 minuta.
  8. Ostavite da se potpuno ohladi.

Izvor & Foto: www.onegreenplanet.org

 

Share this Post