Torta s malinama i limunom

Torta s malinama i limunom

Ovaj ukusan francuski desert, poznat je i po nazivu Napoleon. Napravljen je od 3 sloja lisnatog tijesta i preliven je kremom. Završetak kolača nadopunjen je tamnom čokoladom u šećerom u prahu.

SASTOJCI: 

  • 2 šalice sojinog mlijeka
  • 1/3 šalice šećera dobivenog iz šećerne trske
  • ½ žlice ekstrakta od vanilije
  • Kora od pola limuna
  • ½ šalice kukuruznog škroba
  • ¼ šalice maslaca
  • Svježe maline

PRIPREMA:

U loncu srednje veličine pomiješajte zajedno 2 šalice sojinog mlijeka, šećer, ekstrakt vanilije i limun pa sve zajedno stavite kuhati.

  1. U maloj zdjeli pomiješajte zajedno i ¼ šalice sojinog mlijeka. Ulijte tu smjesu u prvu napravljenu smjesu i kuhajte na laganoj vatri i stalno miješajte da bi spriječili stvaranje grudica. Miješajte sve dok se smjesa ne zgusne nalik na puding.
  2. Kad se krema zgusne, maknite je s vatre i umiješajte u maslac koji će se otopiti u par sekundi i dodati baršunast i gladak završetak na kremu.
  3. Pustite da se ohladi u potpunosti na sobnoj temperaturi i pokrijte površinu kreme s plastičnom folijom.

Izvor & Foto: www.onegreenplanet.org

Share this Post