Ovaj ukusan francuski desert, poznat je i po nazivu Napoleon. Napravljen je od 3 sloja lisnatog tijesta i preliven je kremom. Završetak kolača nadopunjen je tamnom čokoladom u šećerom u prahu.
SASTOJCI:
- 2 šalice sojinog mlijeka
- 1/3 šalice šećera dobivenog iz šećerne trske
- ½ žlice ekstrakta od vanilije
- Kora od pola limuna
- ½ šalice kukuruznog škroba
- ¼ šalice maslaca
- Svježe maline
PRIPREMA:
U loncu srednje veličine pomiješajte zajedno 2 šalice sojinog mlijeka, šećer, ekstrakt vanilije i limun pa sve zajedno stavite kuhati.
- U maloj zdjeli pomiješajte zajedno i ¼ šalice sojinog mlijeka. Ulijte tu smjesu u prvu napravljenu smjesu i kuhajte na laganoj vatri i stalno miješajte da bi spriječili stvaranje grudica. Miješajte sve dok se smjesa ne zgusne nalik na puding.
- Kad se krema zgusne, maknite je s vatre i umiješajte u maslac koji će se otopiti u par sekundi i dodati baršunast i gladak završetak na kremu.
- Pustite da se ohladi u potpunosti na sobnoj temperaturi i pokrijte površinu kreme s plastičnom folijom.
Izvor & Foto: www.onegreenplanet.org
Share this Post