Quinoa je dobra alternativa riži, a u kombinaciji s crnim grahom i začinima izaziva pravu rapsodiju okusa.
SASTOJCI:
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 glavica luka, nasjeckanog na manje komade
- 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
- 3/4 šalice quinoje
- 1 i 1/2 šalica povrtne juhe
- 1 žličica kumin
- 1/4 žličica mljevene crvene paprike
- sol i mljeveni crni papar po ukusu
- 1 šalica kukuruza
- 250g kuhanog crnog graha
- 1/2 šalice nasjeckanog svježeg korijandera
PRIPREMA:
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pirjajte luk i češnjak oko 10 minuta.
Izmiješate quinoju s pirjanim lukom i češnjakom, dodajte grah i začine te kratko popržite.
Dodajte juhu, smanjite vatru i pirjajte dok juha ne ispari oko 20 minuta. Dodajte preostale sastojke, poklopite i kuhajte oko 20 minuta.
Autor/photo by: centarzdravlja.hr
Share this Post