Ovu zdravu i ukusnu salatu možete servirati kao predjelo ili kao glavno jelo.
PRIPREMA
- Heljdu operite i kuhajte u slanoj vodi oko 20 min, 10 min pred kraj dodajte prokulice i kuhajte dok ne omekšaju.
- U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i svježe nasjeckan peršinov list. Dodajte šipak i orahe, dobro promiješajte.
- Procijedite heljdu i prokulice pa ih dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima. Dobro promiješajte i odmah poslužite.
SASTOJCI
- 200 g heljde
- 200 g prokulica
- 0.5 šalice šipka
- 0.5 šalice oraha, suhog
- 1 list peršina
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 mala žlica papra
- 2 žlice limunov sok
- 1 mala žlica soli
Izvor i foto: Gastro.hr/Thinkstock
Share this Post