salata s heljdom

Topla salata s heljdom

Ovu zdravu i ukusnu salatu možete servirati kao predjelo ili kao glavno jelo.

PRIPREMA

  1. Heljdu operite i kuhajte u slanoj vodi oko 20 min, 10 min pred kraj dodajte prokulice i kuhajte dok ne omekšaju.
  2. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i svježe nasjeckan peršinov list. Dodajte šipak i orahe, dobro promiješajte.
  3. Procijedite heljdu i prokulice pa ih dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima. Dobro promiješajte i odmah poslužite.

SASTOJCI

  • 200 g heljde
  • 200 g prokulica
  • 0.5 šalice šipka
  • 0.5 šalice oraha, suhog
  • 1 list peršina
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 mala žlica papra
  • 2 žlice limunov sok
  • 1 mala žlica soli

Izvor i foto: Gastro.hr/Thinkstock

Share this Post