Top 5 najljepših plaža u Dalmaciji

Top 5 najljepših plaža u Dalmaciji

Uživajte u kombinaciji prirodnih ljepota i sportskih aktivnosti.

  1. ZATON

Plaža Zaton se nalazi u blizini turističkog grada koji je smješten u samom srcu Jadrana – Zadar. Plaža je duga 1,5 km te se na njoj nalazi veliki broj sadržaja koje će vam upotpuniti vrijeme provedeno tu.

Plaža Zaton nagrađena je odličjem Plava zastava što je simbol kvalitete usluge i čistoće mora. Plitko more i pješčano šljunčana obala idealni su za obitelji s djecom, a za one željne avanture tu se nalazi veliki izbor sportskih aktivnosti.

  1. BIOGRAD

Soline je smješten u hladu guste borove šume, uz samu pješćanu i šljunčanu plažu.

Ako postoji mjesto na jadranskoj obali koje treba posjetiti i istražiti zbog njegove ljepote, idealnog položaja, sklada, srdačnih ljudi i blizine najvažnijih hrvatskih nacionalnih parkova, kao i zaštićenih područja prirode onda je to svakako Biograd na moru.

  1. NOVALJA

Zrće je najljepša i najatraktivnija plaža u Novalji. Na plaži se mogu koristiti razni sportsko rekreativni i zabavni sadržaji.

Pag je otok kilometarskih šljunčanih i pješčanih plaža, kristalno čistog i bistrog mora, te preljepih morskih uvala, otok ´vrela života´ u ljetnim mjesecima.

  1. MURTER

Slanica je kupalište s idiličnom pješčanom plažom, naročito draga ljubiteljima picigina.

Murter je privlačna točka nautičara, ali i svih ljubitelja tihog odmora. Murter je otok s velikim brojem pjeskovitih plaža na svojim obalama (Čigrađa, Slanica, Podvrške…) i velikim brojem zanimljivih odredišta u svom susjedstvu (nacionalni parkovi: Kornati, Paklenica i Krka; parkovi prirode Telašćica i Vransko jezero; gradovi: Zadar, Šibenik i Split).

  1. BIBINJE

Bibinjske uvale odlikuju se lijepim i prostranim plazama koje predstavljaju najznačajniju atrakciju i najvrijedniji element bibinjske turističke ponude.

Autor: uniline.hr

Share this Post