Osim što su izvrstan izvor omega-3 masnih kiselina, ove sićušne sjemenke imaju brojne prednosti nad lanenim. Na primjer, ne treba ih samljeti kako bismo iskoristili sve nutritivne vrijednosti, a imaju i duži vijek trajanja.
Chia sjemenke su bogate omega-3 masnim kiselinama čak i više od lana, opskrbljuju tijelo vitaminima A, B, E i D, te mineralima kao što su kalcij, željezo, magnezij, fosfor, kalij, cink i mnogi drugi. Također, odličan su izvor proteina, kako prenosi www.naturalnews.com. Proteini izgrađuju tijelo, kosu, kožu, nokte, mišiće, crvene krvne stanice, kao i esencijalne i neesencijalne aminokiseline i vlakna, što je sve potrebno za dobru cirkulaciju i zdravo srce.
Chia sjemenke pomažu u reguliranju razine šećera u krvi, što je od velike važnosti za dijabetičare. Ako ste u potrazi za povećanjem unosa nutritivnih vrijednosti, ne trebate tražiti dalje od ovih skromnih sjemenki.
1 gram chia sjemenka sadrži:
- 8x više omega-3 od lososa
- 6x više kalcija od mlijeka
- 3x više željeza od špinata
- 15x više magnezija od brokule
- 6x više proteina od graha
- 4x više fosfora od neobranog mlijeka
Share this Post