sto je wellness

Što je wellness, a što je Spa?

Wellness je izraz koji s jedne strane odnosi na pristup zdravlju i načinu života koji unaprjeđuje i čuva holistički shvaćeno zdravlje (fizičko, psihičko, duhovno, emocionalno i socijalno), a s druge strane je wellness predznak za široku paletu usluga i proizvoda putem kojih se postiže veća kvaliteta života i osjećaj blagostanja. 

Definicija wellnessa, koju koristi Nacionalni Wellness Institut (SAD) kaže kako je wellness ‘aktivan proces kroz koji ljudi postaju odgovorni i spremni donositi odluke i provoditi aktivnosti usmjerene na uspješno postojanje.’

SPA je riječ latinskog porijekla, skraćenica za sintagmu (uzrečicu) “salus per aquam”, koja se doslovno prevodi kao »zdravlje kroz vodu«, a odnosi se na niz tretmana i proizvoda porijeklom iz prirodnih ljekovitih činitelja (morska i termomineralna voda, morske alge, morska sol, ljekovita blata) koji pomažu očuvanju zdravlja, ljepote ali i liječenju bolesti.

Od wellnessa višestruke koristi imaju i oni koji ga koriste i oni koji pružaju wellness usluge ili prodaju wellness proizvode.

Wellness i spa industrija bilježi sve veću stopu rasta. Najviše se spominje i razvija u okviru turizma – kao selektivna turistička grana pod nazivom Wellness turizam.

U okviru spa i wellness industrije moguće je pokrenuti poslovanje kao poduzetnik ili se orijentirati na stjecanje znanja i vještina wellness zanimanja gdje je, naročito nakon edukacija dobra zapošljivost unutar wellness i spa centara, bilo u turističkom ili uslužnom sektoru, točnije wellness centrima po gradovima.

Od wellnessa višestruke koristi imaju i oni koji ga koriste i oni koji pružaju wellness usluge ili prodaju wellness proizvode. Stoga, zaplovite u svijet wellnessa- zdravlja, opuštanja, ljepote ili poslovno karijernog pothvata. Uživajte živeći wellness životnim stilom.