Spektakularni kolač: Lješnjaci, čokolada i krema od kave (veganski)

Spektakularni kolač: Lješnjaci, čokolada i krema od kave (veganski)

Ovaj čokoladni kolač od lješnjaka savršene je teksture i dekadentnog okusa, a najbolje od svega jest da je 100% bez rafiniranog šećera.

Tijesto kao takvo izrađeno od cjelovitog pšeničnog brašna, kakao praha i lješnjaka, te aromatizirano bademovim mlijekom, maslacem od kikirikija, javorovim sirupom i vanilijom. Uz dodatak kojeg zrna kave, ova će vam slastica svaki početak dana učiniti savršenim…

SASTOJCI:

Za kremu od kave:

1 šalica sirovog indijskog oraščića

1/3 šalice javorovog sirupa

¼ šalice espressa ili 3 žličice instant kave pomiješane s ¼ šalice vruće vode

2 žlice kokosovog ulja (otopljenog)

1 žličica ekstrakta vanilije

1 žlica ruma ili likera od kave

Za tijesto(suhi sastojci):

1 šalica cjelovitog pšeničnog brašna

¼ šalice kakao praha

1 žlica praška za pecivo

1 žlica sode bikarbone

½ šalice tamne čokolade (pola čokolade)

½ šalice grubo sjeckanih preprženih lješnjaka

Malo soli

Za tijesto (tekući sastojci):

1 šalica bademovog mlijeka

1/3 šalice maslaca od kikirikija

1/3 šalice javorovog sirupa

1 žličica ekstrakta vanilije

2 žlice kokosovog ulja

PRIPREMA:

  1. Kremu od kave izradit ćete tako da sve navedene sastojke pomiješate i dobro ih izmiksate. Ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata, još bolje, da odleži preko noći.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C, sve suhe sastojke pomiješajte u zdjeli i ostavite na kratko po strani. Izmiksajte sve tekuće sastojke u posebnoj posudi, a onda smjesu pomiješajte sa suhim sastojcima. Gotovu smjesu za tijesto izlijte u kalup za izradu kolača, koju ćete prethodno nauljiti. Pecite otprilike 45- 50 minuta i obavezno pratite proces pečenja, pa tako lakše procijenite kada je kolač gotov. Kada je kolač gotov, ohladite ga do sobne temperature te prelijte kremom od kave, ili kremu servirajte uz kolač.

Autor: Wellness.hr/onegreenplanet.org

Foto by: onegreenplanet.org

Share this Post