Hladna zima više je yin, pa treba jesti više yang namirnica koje će vas ugrijati, dok će tijekom ljeta biti obratno. A kako je ideal yina i yanganjihova ravnoteža, “uravnotežite se” s ukusnim složencem od povrća!
Sastojci:
- 200 g mrkve
- 1 žličica kuzu praha
- 3 g narezanog svježeg đumbira
- 50 g polubijelog brašna Podravka
- 100 g dimljenog tofua
- 150 g mariniranog seitana
- 1 žlica Shoyu (sojin umak)
- 30 g suhih shiitake gljiva
- 1 kombu alga
- 400 ml Prirodne izvorske vode Studena
- 100 g korijena celera
- 100 g pastrnjaka
- 160 g luka
- ulje za duboko prženje
Za posluživanje:
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 žlica narezanog mladog luka
Priprema:
- Kombu algu i shiitakeoperite i namočite 10-ak minuta. Mrkvu, luk, pastrnjak i celer očistite i narežite na veće komade.
- Pripremljeno povrće stavite u duboku posudu, prelijte Studenom, dodajte žlicu sojina umaka, đumbir i kuhajte 40 minuta poklopljeno.
- Seitan uvaljajte u brašno i kratko popržite u dubokom ulju.
- Kuhanom povrću dodajte prženi seitan, tofu narezan na kockice i kratko prokuhajte.
- Povrće izvadite i stavite na toplo mjesto, a tekućini dodajte kuzu razmućen u malo vode. Kratko prokuhajte i pripremljeni umak prelijte po povrću.
Posluživanje:
Poslužite posuto peršinom i mladim lukom.
Savjet:
Povrće kuhajte na laganoj vatri, a po potrebi dolijte vode.
Autor/Photo by: coolinarika.com
Share this Post