Složenac od povrća

Složenac od povrća

 

Hladna zima više je yin, pa treba jesti više yang namirnica koje će vas ugrijati, dok će tijekom ljeta biti obratno. A kako je ideal yina i yanganjihova ravnoteža, “uravnotežite se” s ukusnim složencem od povrća!

Sastojci:

  • 200 g mrkve
  • 1 žličica kuzu praha
  • 3 g narezanog svježeg đumbira
  • 50 g polubijelog brašna Podravka
  • 100 g dimljenog tofua
  • 150 g mariniranog seitana
  • 1 žlica Shoyu (sojin umak)
  • 30 g suhih shiitake gljiva
  • 1 kombu alga
  • 400 ml Prirodne izvorske vode Studena
  • 100 g korijena celera
  • 100 g pastrnjaka
  • 160 g luka
  • ulje za duboko prženje

Za posluživanje:

  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica narezanog mladog luka

Priprema:

  1.  Kombu algu i shiitakeoperite i namočite 10-ak minuta. Mrkvu, luk, pastrnjak i celer očistite i narežite na veće komade.
  2. Pripremljeno povrće stavite u duboku posudu, prelijte Studenom, dodajte žlicu sojina umaka, đumbir i kuhajte 40 minuta poklopljeno.
  3. Seitan uvaljajte u brašno i kratko popržite u dubokom ulju.
  4. Kuhanom povrću dodajte prženi seitan, tofu narezan na kockice i kratko prokuhajte.
  5. Povrće izvadite i stavite na toplo mjesto, a tekućini dodajte kuzu razmućen u malo vode. Kratko prokuhajte i pripremljeni umak prelijte po povrću.

Posluživanje:

Poslužite posuto peršinom i mladim lukom.

Savjet:

Povrće kuhajte na laganoj vatri, a po potrebi dolijte vode.

 

Autor/Photo by: coolinarika.com

Share this Post