Ne mora se uvijek desert odnositi na kolač – slatki užitak može pružiti i kruh sa suhim voćem i orašastim plodovima koji možete koristiti uz čaj, kavu, kakao ili neki drugi topli napitak.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 3 jaja
- 120 g maslaca
- 180 g šećera
- 80 g badema
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 2-3 žlice jogurta
- korica limuna
- 100 g sušenih brusnica
- bademi za posipavanje
- žličica mješavine začina za medenjake
- sok naranče
- 2 žlice likera od naranče
- 50 g šećera u prahu
Priprema:
Korak 1: Zagrijte pećnicu na 200°C. Duguljasti kalup obložite papirom za pečenje.
Korak 2: Pjenasto umutite žumanjke, šećer i maslac. Dodajte brašno promiješano s praškom za pecivo, jogurt, naribanu koricu limuna, začine, te sve izmiješajte. Na kraju istucite snijeg od bjelanjaka, te ga kuhačom naizmjence s mljevenim bademima umiješajte u smjesu.
Korak 3: Izlijte smjese u pripremljeni kalup i rasporedite po površini dio brusnica. Pecite kolač oko 25 minuta, do zlatno-žute boje. Topli kolač premažite narančinim sokom, šećerom i likerom, pa po glazuri posložite preostale brusnice i bademe.
Autor/Photo by: 24sata.hr
Share this Post