Evo jedna ideja kako iskoristiti šparoge i kobasice i eto ručak ili večera. Brzo lako i ukusno.
Sastojci:
- 1pakovanje lisnatog tijesta
- 1kiselo vrhnje
- 3 jaja
- bosiljak
- menta
- sol
- papar
- šparoge
- kobasice
Priprema:
- Šparoge operite, odsijecite im zadebljale krajeve i stavite da se kuhaju.
- Kada su skuhane ocijedite ih i ostavite da se ohlade.
- Razvucite lisnato tijesto malo više od velicine pleha, tako da imate sve četiri stranice tijesta.
- Umutite jaja, dodajte sol, papar, vrhnje i sjeckanu mentu i bosiljak.
- Na tijesto prvo postavite kobasice a izmedju njih šparoge. Kada postavljate šparoge gledajte da svaku drugu okrenete suprotno od prethodne. Ako je prvoj bio vrh prema desno, neka sljedećoj do nje bude vrh prema lijevo. Tako ćete izbjeći da vam s jedne strane u piti budu samo vrhovi. a sa druge strane samo krajevi od šparoga.
- Prelijte sve smjesom od jaja i vrhnja.
- Pecite sve na 180 stupnjeva.
Autor/Photo by: coolinarka.com
Share this Post