Školovanje za posao sadašnjosti i budućnosti – dentalni asistent u Opatiji

Školovanje za posao sadašnjosti i budućnosti – dentalni asistent u Opatiji

Polaznici prve generacije završili prvi razred

 Podjelom svjedodžbi i ukusnim domjenkom 24 polaznika –  budući dentalni asistenti proslavili su kraj prve školske godine u Učilištu Lovran – Wellness i Dental akademiji.

Prekvalifikacija za zanimanje dentalni asistent/asistentica se od prošle jeseni provodi u Učilištu Lovran, ustanovi koja  već 12 godina školuje polaznike za različita zanimanja u zdravstvenom i wellness turizmu.

Program prekvalifikacije traje 18 mjeseci (za sve četiri godine), a trenutno su otvorene prijave za upis polaznika druge generacije.

Dentalni asistent trenutno je među najtraženijim zanimanjima u Hrvatskoj, posebno u regiji Kvarnera i Istre koje imaju najrazvijeniju ponudu dentalne medicine u turizmu.

Teorijski dio nastave se održava vikendom (subotom popodne i nedjelja ujutro), a praktični dio kod partnera Učilišta u izvrsnim ordinacijama dentalne medicine u regiji.

Prva generacija dentalnih asistenata prvi će razred  pamtiti po, kako kažu, odličnim predavačima, koji su svojim bogatim iskustvom u struci, radu i nastavi pridonijeli tome da su učenici već u prvom razredu stekli nova znanja te osjetili i isprobali se u poslovima dentalnog asistiranja u realnom okruženju.

Posebne pohvale za predavanja i pristup polaznicima u nastavi dobili su dr.med. Popić-ravnateljica Učilišta , dr. Dalibor Lisko i dentalna asistentica Selma Vidas.

Budući dentalni asistenti oduševljenje nisu krili niti novom lokacijom na kojoj se škola nalazi, a riječ je o turističkom objektu Villa Dinka u Voloskom iz koje se pruža opuštajući pogled koji svakako doprinosi lakšem i boljem učenju.

Valja napomenuti da je u Učilištu Lovran opremljena školska ordinacija dentalne medicine u  kojoj se u 2. razredu organiziraju vježbe i prikazi procesa dentalnog asistiranja pod vodstvom dentalnih asistenata s iskustvom nastavnika i voditelja vježbi.

Po završetku školovanja polaznici su osposobljeni za asistiranje doktoru dentalne medicine pri pružanju dentalnih usluga, sudjeluju u provođenju profilakse i organizacije ordinacije sukladno s prihvaćenim standardima, zakonskim obvezama i profesionalnoj etici uz  razvijanje profesionalne savjesnosti i humanog odnosa.

Profesionalnost, dugogodišnje iskustvo obrazovanja odraslih, trud, način rada i odlična organiziranost škole svakako se isplatila te je budućnost ovog programa neupitna.

Nastava za drugu generaciju polaznika kreće 6.listopada, a mjesta još ima.

Želite li sigurno radno mjesto, dobru plaću i rad u ugodnoj i urednoj atmosferi zanimanje dentalni asistent svakako bi mogla biti idealna prilika za vas. 

Autor : Nina Malnar Travaš

 

 

 

Share this Post