skinite visak kilograma

Skinite višak kilograma ispijajući crnu kavu s kokos maslacem

Vjerujem da većina ljudi nakon blagdana ima potrebu skinuti višak kilograma, pojačati imuni sustav i energiju. Što kažete na vijest da je to moguće ispijajući jutarnju kavu pomiješanu s kokos maslacem?

Mnoge su studije potvrdile da umjerene količine crne kave  imaju blagotvoran učinak na zdravlje.

Kava se može pripremiti na mnogo različitih načina i obogatiti raznim dodacima. Osim klasičnih dodataka kao što su šećer, mlijeko, vrhnje i cimet –  kokosov maslac koji daje kavi fini i kremast okus, a ima posebne zdravstvene koristi.

Zašto je dobro piti kavu s kokosovim maslacem ?

ENERGIZIRA

Kokosov maslac sadrži zasićene trigliceride srednjeg lanca (MCT), koji se brže probavljaju i apsorbiraju u ljudsko tijelo. Rezultat je velika količina energije koja je još izraženija u kombinaciji s kavom.

SKIDA VIŠAK KILOGRAMA

Kokosova kava potiče metabolizam i pomaže kod gubitka težine. U jednoj studiji bile su uključene žene u dobi od 20 do 40 godina. Tijekom 12 tjedana dnevno su konzumirale 30 mililitara soje ili kokosovog ulja. Nakon 12 tjedana, istraživači su otkrili da su žene koje konzumiraju kokosovo ulje značajno smanjile indeks tjelesne mase i opseg struka. One su također imale višu razinu dobrog holesterola (HDL). Skupina žena koja je konzumirala sojino ulje nisu imale pozitivne rezultate.

JAČA IMUNI SUSTAV

Kokosovo ulje sadrži i zdrave masne kiseline. Najveća zasluga za jačanje imunološkog sustava je lavrična kiselina, koja djeluje antifungalno i antibakterijski

RECEPT

  • Napravite cca 1,5 dcl srednje jake turske kave bez šećera.
  • Pustite da se ispatloži a potom izlijete u posudu i dodajte 2 žličice kokosovog maslaca
  • Miksajte štapnim mikserom
  • Natočite u šalicu i popijte

ZAKLJUČAK

Kava s kokosovim maslacem je zaista dobrog ukusa! Možete joj dodati  malo meda ili stevije ako niste spremni piti kavu bez šećera.

Nakon jutarnje šalice kave s kokosovim maslacem imat ćete više energije i osjećaj sitosti oko pet sati,a višak kilograma koji ste nakupili tijekom blagdana lakše ćete izgubiti. Isprobajte !

Share this Post