Kaže se da je avokado najbolje jesti sirov u salatama i umacima jer kuhanjem postane gorak. Od pudinga preko savršenog namaza guacamole do dodatka u salatama, avokado se pokazao kao izvrstan dio najukusnijih obroka, a k tome je još i fantastično zdrav. Sadrži veliku količinu biljnih vlakana, nema natrija ni kolesterola, a sadrži 20 esencijalnih hranljivih sastojaka – između ostalog, bogat je kalijem, mononezasićenim i polinezasićenim mastima (omega 3) i brojnim vitaminima.
Napravite i sirovu tjesteninu od tikvica ili mrkve pa poslužite s ovim umakom i uvjerite se u pravo zdravlje na tanjuru, koje će biti ukusno i najvećim mesojedima.
Potrebni sastojci:
- 2 zrela avokada
- Sok od dva limuna
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 šalice svježeg bosiljka
- 1 žličica himalajske soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 žličice prehrambenog kvasca
- Malog crnog papra
- 3 žlice vode
Priprema:
Sve satojke ubacite u blender i blendajte do kremaste strukture.
Umak poslužite uz tjesteninu ili njoke te dodatno začinite ribanim grana padanom ili posipajte sjemenke.
Autor/Photo by: Tara Lukičić
Share this Post