Sirovi umak od avokada i bosiljka svaki obrok čini sočnijim

Sirovi umak od avokada i bosiljka svaki obrok čini sočnijim

Kaže se da je avokado najbolje jesti sirov u salatama i umacima jer kuhanjem postane gorak. Od pudinga preko savršenog namaza guacamole do dodatka u salatama, avokado se pokazao kao izvrstan dio najukusnijih obroka, a k tome je još i fantastično zdrav. Sadrži veliku količinu biljnih vlakana, nema natrija ni kolesterola, a sadrži 20 esencijalnih hranljivih sastojaka – između ostalog, bogat je kalijem, mononezasićenim i polinezasićenim mastima (omega 3) i brojnim vitaminima.

Napravite i sirovu tjesteninu od tikvica ili mrkve pa poslužite s ovim umakom i uvjerite se u pravo zdravlje na tanjuru, koje će biti ukusno i najvećim mesojedima.

Potrebni sastojci:

  • 2 zrela avokada
  • Sok od dva limuna
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 šalice svježeg bosiljka
  • 1 žličica himalajske soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 žličice prehrambenog kvasca
  • Malog crnog papra
  • 3 žlice vode

Priprema:

Sve satojke ubacite u blender i blendajte do kremaste strukture.

Umak poslužite uz tjesteninu ili njoke te dodatno začinite ribanim grana padanom ili posipajte sjemenke.

 

Autor/Photo by: Tara Lukičić

Share this Post