Sirova pita bez konkurencije

Sirova pita bez konkurencije

 

Danas je dan za jednostavnu, ali vrlo ukusnu pitu od jabuka. Jeste li na dijeti? Ne smijete jesti gluten? Ne smijete jesti mliječne proizvode i šećer? Nema problema! Pita sadrži samo zdrave sastojke.

5 razloga zašto je ova pita savršen desert

  1. Vrlo je ukusna. Oduševiti će i najveće ljubitelje tradicionalne pite od jabuka.
  2. Priprema je vrlo brza. Nakon što napravite pitu potrebno ju je samo staviti u hladnjak da se malo ohladi.
  3. Pita ne sadrži dodani šećer, mliječne proizvode i gluten.
  4. Svi sastojci su pristupačni.
  5. Sadrži kokosovo ulje Aroma Herbal, što je po mom mišljenju jedan od najboljih i najpristupačnijih organski uzgojenih i hladno prešanih ulja na tržištu.

SASTOJCI

Tijesto:

  • 150 g badema (možete koristiti i orah)
  • 150 g kokosovog brašna
  • 100 g datulja
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • vanilija

Nadjev:

  • 4 jabuke
  • 2 žlice grožđica
  • 200 g datulja
  • sok od pola limuna
  • 1 žličica cimeta
  • 1 čajna žličica vanilije prahu

PRIPREMA

  1. Bademe, datulje, kokosovo brašno, vaniliju i kokosovo ulje stavite u mikser. Miksati kako bi dobili smjesu, koja ne bi trebala biti previše suha.
  2. Stavite u kalup s promjerom od 24 cm te stavite u hladnjak.
  3. Jabuke izrežite na male komadiće.
  4. U mikseru izmiksajte preostale 3 jabuke, sok od limuna, datulje i vaniliju.
  5. Ručno promiješajte grožđice komadiće jabuke.
  6. Iz hladnjaka uzmite kalup, u kojem ste pripremili tijesto.
  7. Kad ste sve dodali, stavite opet na par sati u hladnjak i poslužite.

 

Dobar tek!

 

Autor/Photo by: Tjaša Klembas/Aroma Herbal

Share this Post