Probajte nešto drugačije.
Sastojci:
- 20g sjemenki sezama
- ½ lubenice
- 1 rotkvica
- ½ šalice svježe metvice
- 1 limeta
Za začiniti:
- ½ češnjaka
- 1 đumbir veličine palca
- 1 svježu crvenu papriku
- 1 žlicu umaka od soje
- 1 žlicu sezamovog ulja
- 2 limete
Priprema:
- Kuhajte sezam u vrućoj i suhoj tavici srednje temperature nekoliko minuta sve dok ne poprimi zlatnu boju i miris. Potom stavite na stranu.
- Za preljev, ogulite češnjak i đumbir, a zatim sve naribajte u čistu staklenku.
- Iscijedite sok od limete, dodajte sjemenke sezama i sezamovo ulje.
- Režite lubenicu u komadiće. Fino narežite rotkvice, te zatim sitno narežite metvicu.
- Kombinirajte lubenicu i rotkvice u zdjelu, stavite preljev, a zatim preko stavite narezane metvice.
- Na kraju stavite prženi sezam i poslužite uz iscijeđenu limetu.
Autor: wellness.hr/jamieoliver.com
Share this Post