Ružmarin – udišite ga i poboljšajte pamćenje za 75%

Ružmarin – udišite ga i poboljšajte pamćenje za 75%

Znanstvenici su potvrdili da se udisanjem ružmarina pamćenje poboljšava za 75 posto. Osim što ima izuzetno dobar učinak na dugotrajnu memoriju, eterično ulje ružmarina poboljšava koncentraciju, a ako se udiše uz lavandu, pruža nam osjećaj zadovoljstva, jasnoću i mir. Upoznajte sve blagodati eteričnog ulja ružmarina.

ZA POMOĆ PRI UČENJU

Preporučuje ga se studentima koji se pripremaju za ispite i svima onima koji se bave zahtjevnim projektima jer ima pozitivan utjecaj na koncentraciju. Ako se teško suočavate sa stresnim situacijama, pomiješajte ga s mirisima nerolije ili lavande. Smjesu možete koristiti i za obloge na ručnim zglobovima ili ju možete upotrijebiti u isparivaču.

IMA POZITIVAN UTJECAJ NA PACIJENTE KOJI BOLUJU OD ALZHEIMEROVE BOLESTI

U istraživanju objavljenom u časopisu Psychogeriatrics otkrili su da eterično ulje ružmarina pomaže u sprečavanju i liječenju Alzheimerove bolesti. Sudionici istraživanja su u jutarnjim satima udisali pare eteričnih ulja ružmarina i limuna, a u večernjim satima od lavande i naranče. Svi sudionici su mnogo bolje obavljali svoje svakodnevne aktivnosti, a nuspojave su nestale.

ANTI-STRES

Na Sveučilištu u Japanu znanstvenici su proučavali učinak aromaterapije s eteričnim uljima ružmarina i lavande na razinu kortizola («hormona stresa”) u slini. Otkrili su da se razina svih sudionika značajno smanjila što bi značilo da eterična ulja štite tijelo od nekih kroničnih bolesti koje su uzrokovane stresom.

Eterično ulje ružmarina ne samo da ima pozitivne učinke na memoriju i koncentraciju, već ima i pozitivan učinak na jetru i žuč, potiče rast kose, pomaže u liječenju simptoma prehlade i ublažava glavobolju.

    Autor: Tjaša Klembas 

    Share this Post

    Share this Post