"Rudnik" energije: Gutljaj koji će vas pretvoriti u Brzog Gonzalesa

“Rudnik” energije: Gutljaj koji će vas pretvoriti u Brzog Gonzalesa

Superhrana je epitet kojim obično opisujemo hranu koja ima visoku koncentraciju vitamina i minerala. Donosimo vam recept za napitak koji je zlatni rudnik nutrijenata potrebnih da vam vrate energiju, a u sebi sadrži super povrće i voće. Gutljaj koji podiže bolje od kockice čokolade.

U superhranu nutricionisti ubrajaju brokulu i limun koji se u kombinaciji s probranim sastojcima stapaju u gutljaj koji će vas oraspoložiti i nakrcati energijom. Zako ćete vikend provesti maksimalno aktivno i ispunjeno i osjećati se poput Brzog Gonzalesa, energičnog lika iz istoimenog crtića.

Sastojci za zeleni napitak: 

– 2 jabuke zlatni delišes
– 3 cm korijena brokule
– šaka špinata
– četvrtina svježeg krastavca
– četvrtina neprskanog limuna
– 1 cm svježeg korijena đumbira
– kockice leda

“Zeleni napitak koji sadrži đumbir, brokulu, limun, špinat, jabuku i krastavac vratit će vam energiju i razbuditi vas”

Način pripreme: 

  1. Nakon što ste sve sastojke dobro oprali, u sokovnik prvo stavite oguljenu jabuku, a potom špinat, limun, đumbir, brokulu, krastavac, celer i na kraju drugu jabuku.
  2. Sve dobro iscijedite, a sok koji dobijete stavite u čašu s kockicama leda ili sok i led dodatno pomiješajte u blenderu.

Ovaj napitak je najbolje poslužiti kada se osjećate melankolično, nemate energije i kada se želite razbuditi.

Što trebate znati o brokuli: 

Brokula ima super svojstva. Naime, ovo je povrće “zlatni rudnik” nutrijenata. Brokula je namirnica koja daje energiju, dobra je za vid te ima antikancerogena svojstva.

Zanimljivo je kako brokula ima sastojke koji pomažu detoksikaciji organizma, bogata je folnom kiselinom i regulira probavu. Spada u idealne namirnice za mršavljenje jer sadrži malo kalorija, a zbog velikog udjela vlakana i vode brzo izaziva sitost.

Autor/Photo by: zadovoljna.dnevnik.hr