rizoto s gljivama i gorgonzolom

Rižoto s gljivama i gorgonzolom

Aromatična kombinacija koja će osvojiti sve gurmane. Jednostavno, brzo i fino.

SASTOJCI

  • 3 šalice pilećeg temeljca
  • 2 žlice maslaca, slanog
  • 2 žlice ulja maslinovog
  • 1 režanj češnjaka
  • 4 kom gljiva miješane, razne
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.75 šalica bijelog vina
  • 0.5 šalica gorgonzole
  • 0.33 šalica parmezana
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 šalice riže, arborio

PRIPREMA

  1. Zagrijte temeljac
  2. U drugoj posudi zagrijte maslac i maslinovo ulje pa na njemu ispirjajte češnjak, gljive, luk i sol.
  3. Nakon osam minuta dodajte rižu i ulijte vino. Kuhajte dok vino ne nestane pa ulijte temeljac. Neka se kuha dok ga riža ne upije pa dodajte sireve, posolite i popaprite.

Izvor: Gastro.hr

Share this Post