Predivna žuta boja, kremasta tekstura i puni okus bundeve – ima li nešto bolje?
Bundeva se sljubila s gorogonzolom i stvorila rižoto koji ćete jednostavno obožavati. Evo što vam je potrebno…
SASTOJCI:
- 600 g hokaido bundeva
- 120 g crvenog luka
- povrtni temeljac
- 250 g carnaroli riža
- 2 dl bijelo vino
- 100 g gorgonzola
- 30 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 40 g sira grana padano
PRIPREMA:
- Bundevu očistite i narežite na kockice.
- Pripremite temeljac od povrća (mrkve, celera, crvenog luka).
- Polovicu narezane bundeve zapecite u pećnici, a drugu polovicu popržite u woku na malo maslinova ulja tako da ostane u obliku kockica.
- Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno nasjeckani luk i pirjajte do zlatnožute boje. Dodajte rižu, popržite je nekoliko minuta lagano miješajući i dodajući bijelog vina ili prosecca. Čim se vino ukuha, dodavajte topli temeljac stalno miješajući 7-8 min.
- Dodajte bundevu iz pećnice da se izmiješa s rižom i dalje miješajući na laganoj vatri dok sva tekućina ne ispari. Posolite prema želji.
- Pred kraj dodajte komadiće bundeve iz woka te sir gorgonzolu. Kušajte te dodajte soli i papra prema potrebi.
- Uklonite s vatre i pustite da odstoji 2-3 minute.
- Poslužite posuto kockicama popržene bundeve i krupno naribanim sirom – grana padano ili parmiggiano reggiano.
Autor: gastro.hr
Foto by: emilydubner.files.wordpress.com
Share this Post