Redovnički keksi: Čiste krv, popravljaju koncentraciju i otklanjaju mrzovolju

Redovnički keksi: Čiste krv, popravljaju koncentraciju i otklanjaju mrzovolju

Najpoznatiji sveci koji su liječili ljekovitim biljem su sveta Hildegard, sv. Albert Veliki i sveti Bazilije. Ali samo su recepti sv. Hildegard primjenjivi u današnje vrijeme, dok su ostali zastarjeli. Hildegard iz Bingena (1098. – 1179.) bila je redovnica koja je cijeli život imala vizije.

U svojim medicinskim djelima Hildegard opisuje iznimnom točnošću brojne bolesti i njihove simptome te ih razlikuje ovisno o uzrocima. Njeni ljekoviti pripravci uključuju sastojke kojih nema u njezinu kraju i koje ona nikad nije vidjela, primjerice cijeli niz ljekovitih pripravaka koji su se spremali od kita ili noja.

Dnevni list 24 sata u izdanju 10. listopada objavio je prilog “Ljekoviti recepti svetaca i redovnika” iz kojeg ti donosimo i recept za čišćenje krvi i protiv anksioznosti sv. Hildegard iz Bingena.

Keksi za slabu koncentraciju, depresiju, mrzovolju ili čišćenje krvi

“Uzmi po želji muškatnog oraščića, iste težine cimeta i umjereno klinčića, usitni to u prah te od tog praha uz dodatak pšeničnog brašna i nešto vode načini kekse. Često ih jedi, pa će iščeznuti sva gorčina tvoga srca i tvojih misli, tvoje će se skučene misli proširiti, um će se razbistriti, a glas pročistiti, smanjit će se štetni sokovi u tebi – ti će te keksi ojačati.”

Autor/Photo by: 24sata.hr

Share this Post