Kvinoju nazivaju majkom svih žitarica jer je puna bjelančevina i veliki izvor esencijalnih aminokiselina. S dodatkom brokule, maslinovog ulja i baby špinatom postaje nezaobilazan obrok.
Sastojci:
- šalica (2 dl) kvinoje
- 2 šalice vode
- 300 g brokule
- kg baby špinata
- mladi luk
- limunov sok
- 2 žlice maslinova ulja
- pileći file
- sol, papar
- avokado
Priprema:
- U vodi kuhajte kvinoju pa, kad zavrije, poklopite lonac, smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta.
- Maknite s vatre i promiješajte vilicom.
- Na maslinovu ulju pirjajte brokulu nekoliko minuta pa maknite s vatre.
- Dodajte još maslinova ulja pa prepecite pileći file koji ste narezali na trake.
- Pomiješajte s kvinojom, dodajte narezani baby špinat, brokulu, narezani mladi luk i avokado.
- Posolite i popaprite po želji.
Autor/Photo by: 24sata.hr
Share this Post