Radionica SLIKE DUŠE – opustite se, crtajte i uz stručnu pomoć otkrijte što se krije u vašoj duši

Osjećate li se nezadovoljno, neshvaćeno, zaglavljeno, neuspješno i imate strahove ili bilo kakav drugi problem, vaša je stvarnost u tim tonovima.

Svi mi imamo iskustvo sanjanja i znamo koliko ti snovi mogu biti „živi i stvarni“. Simbolika slika u snovima je jedan od prikaza našeg unutrašnjeg svijeta, onog našeg nesvjesnog  kao što su naši strahovi, zabrinutosti, želje i kad god se prisjećamo nečega ili razmišljamo o nečemu u bližoj ili daljoj budućnosti, mi stvaramo slike na „platnu našeg uma“. Sadržaj tih slika stvara određene reakcije i osjećaje u nama što kreira našu stvarnost.

Kako je to samo jedan pogled na ono što kažemo „To je moj život“, kroz radionicu „Slike duše“ osvijestit ćete svoju sadašnju situaciju i iz neke nove perspektive te pogledati na mogućnosti i nova rješenja.

Zašto su slike toliko bitne za promjenu naše realnosti?

Ako zastanemo na trenutak i sjetimo se svoje prve učiteljice ili nakratko zamislimo sebe za 6 mjeseci na nekom mjestu gdje se osjećamo ugodno i u miru, vidjet ćemo da se prisjećamo ili planiramo u slikama, zvukovima, osjećajima. Te slike imaju boju, jasnoću, zvuk ritam, a osjećaji imaju neki intenzitet. Ove kvalitete se zovu submodaliteti i doživljavamo ih kroz naša osjetila.

Kroz submodalitete mi kreiramo našu realnost, vjerovanja i dajemo kvalitetu svom životu.

To su procesi koji se dešavaju na razini nesvjesnog i na toj istoj razini možemo napraviti i promjenu.

Mijenjanjem submodaliteta, mijenjamo značenje nekog našeg iskustva, doživljaja i tako utječemo na stvaranje novog, drugačijeg osjećaja u vezi s istim događajem. Promjenom strukture našeg iskustva dolazi do promjene njegovog značaja.

Uz stručnog i iskusnog terapeuta, kroz zadane motive i vođeno opuštanje, pristupate svojim slikama. Imajući svu slobodu crtanja u maniri djeteta ili umjetnika, s talentom ili bez talenta, u likovnom izražavanju, oslikavate i interpretirate svoje crteže. Crtanjem slika zadanih motiva (potok, livada, brdo,…) osvještavamo neke naše odnose, blokade, zaglavljenosti, strahove. Promjenom perspektive i kreiranjem novih slika, dobiva se drugačije razumijevanje sebe i drugih te novi uvidi u moguća rješenja. 

Nježnim, pažljivim vođenjem od strane terapeuta, štiteći svačiju privatnost i intimnost (nema „emocionalnog striptiza“) radi se na promjeni submodaliteta i obrazaca ponašanja.

Ako je osjećaj ugode: „da, tu mi je uredu“, gledamo, tražimo, kreiramo ono što nam je potrebno da se to dogodi. Tu dolazi do promjene modaliteta.

Time kreiramo novu sliku (dodajemo ili oduzimamo sadržaj i detalje) te naš nesvjesni um dobiva nove informacije na osnovu kojih kreira novu realnost.

Promjenom slike, nesvjesno (nesvjesni um) ima novu informaciju koja je okidač za novu biokemiju u našem tijelu. Sintetiziraju se neurotransmiteri koji stvaraju nove osjećaje. Novi osjećaji kreiraju novu realnost – promjenu u stvarnom životu.

Kroz radionicu Slike duše naučit ćete:

-kako bolje komunicirati sa sobom i vama važnim ljudima;

-postaviti ciljeve i prioritete;

-kreirati stvarnost koja je vama prihvatljiva;

-osloboditi se nekih blokada, strahova, zapletenosti i kroz promjenu perspektive i dobiti ideju za nova rješenja;

-dobiti bolji uvid u obiteljske, partnerske, poslovne, prijateljske odnose i njihove konstelacije.

O voditeljici radionice:

Voditeljica radionice je Gordana Kučan – liječnik opće medicine,  akupunkturolog, psihoterapeut i homeopat kojoj je u zadnjih 25 godina u fokusu samo ZDRAVLJE.

Prije više od 20 godina iskoračila je iz okvira klasične medicine i krenula na svoje istraživačko putovanje preko akupunkture i filozofije te kineske tradicionalne medicine koju je aktivno radila 10-ak godina.

„Moja znatiželja da bolje razumijem čovjekovu prirodu i što stoji između polja ZDRAVLJA i polja BOLESTI vodila me dalje prema edukaciji u području Psihoterapije i Homeopatije što danas aktivno radim!

Svoje znanje iz Homeopatije sam okrunila edukacijom pri Akademiji Prof. Vithoulkasa – International Academy of Classical Homeopathy.

Homeopatijom sam dobila još šire uvide u poimanje zdravlja i bolesti koji su neodvojivo povezani s kontekstom našeg postojanja.

U području psihoterapije kao certificirani Wingwave coach te Life coach organiziram i vodim radionice iz: Autogenog treninga, Slike Duše , Rijeka života.

U svom radu na jedinstven način primjenjujem znanja homeopatije i psihoterapije kako bi vam pomogla na putu do zdravlja! Posebno sam posvećena radu s djecom!“

„Slike duše“ je novitet u Hrvatskoj i već su se prve radionice održane u Opatiji pokazale veoma uspješnima.

Za sve dodatne  informacije slobodno se obratite:

Dr. med. Gordana Kučan

psihoterapeut i homeopat

091 794 2475

051 677 720

kucangg@gmail.com

 

Share this Post

Usitnjene namirnice su lako probavljive, a iskoristivost je povećana. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina.

Zeleni kašasti sokovi dobivaju se blendanjem svježeg zelenog lisnatog povrća i voća uz dodatak vode. Takvim se postupkom sačuvaju hranjive tvari iz voća i povrća koje bi se obradom izgubile ( kuhanjem, konzerviranjem, pečenjem…).

Usitnjene namirnice su lako probavljive, a iskoristivost je povećana. Zeleno povrće je puno vitamina, minerala, vlakana, klorofila i aminokiselina. Miješanjem s voćem dobiva se zdravi, osvježavajući, fini sok koji je: ukusan i lagan, pun vitamina, minerala i vlakana, poboljšava izgled kože, kose i noktiju, daje potrebnu energiju i osvježenje, potiče prirodno mršavljenje, poboljšava raspoloženje, daje tijelu sve neophodne nutrijente, sprječava starenje stanica i karcinom, normalizira probavu, poboljšava pamćenje, bistrinu uma i koncentraciju, lako se priprema, mogu ga piti svi članovi obitelji.

SOK OD KIVIJA I BANANE

Sastojci:

  • 2 – 3 kivija
  • 2 banane
  • 1 list celera
  • 2 lista peršina
  • 1 – 2 čaše vode

Priprema:

Kivi i bananu narežite na šnite, stavite u blender, dodajte vodu i uključite blender 1 – 2 minute. Dodajte peršin i celer i blendajte još 2 – 3 minute.

SOK OD KELJA I JABUKE

Sastojci:

  • 4 jabuke
  • sok pola limuna
  • 5 listova kelja
  • 2 čaše vode

Priprema:

Jabuku narežite na šnite i izblendajte sa čašom vode. Dodajte 5 usitnjenih listova kelja, sok limuna, ostatak vode i blendajte još 2-3 minute.

 

Share this Post