Radionica: Profesionalni pristup i tretman celulita

Radionica: Profesionalni pristup i tretman celulita

Ako ste vlasnik ili radnik u wellness industriji, sigurno ste ovih dana zatrpani upitima klijenata za anticelulitnim tretmanima. ‘Zašto tretman ne daje rezultate?’ ‘Što je efikasnije- ručni tretman, ili aparati?’ Ponekad je potrebno obnoviti svoje znanje i tehnike, ali i u poslovanje uvesti poneki novi proizvod.

KLJUČ KVALITETNO ODRAĐENOG ANTICELULITNOG TRETMANA

Pod stručnim vodstvom trenerice i kozmetičarke Natalije Jelenčić, koja dugi niz godina radi upravo s klijentima koji pate od problema s celulitom, naučite koji je ključ kvalitetno odrađenog anticelulitnog tretmana.

Dođite na radionicu anticelulitnih tretmana i prezentaciju nove profesionalne kozmetičke linije u Hrvatskoj- slovenskog brenda Aroma Herbal. Radionica će se održati u Laurana Spa medical wellnessu, u Lovranu, 30. Ožujka od 16:00 – 18:30.

Redovna cijena: 400 kn

Akcijska cijena: 200 kn

Kupcima seta proizvoda za celulit ulaz slobodan!

PRIJAVA: prodaja@wellness.hr

Tel:051 292 451

KLINIČKA AROMATERAPIJA- AROMA HERBAL

Aroma Herbal specijalizirana je tvrtka dobavljač u zdravstvenom, spa i wellness turizmu. Riječ je o organskoj, mediteranskoj kozmetici, prepoznatljivoj po proizvodima na osnovi aromaterapije. Radionica i predstavljanje Aroma Herbal anticelulitne linije ukupno će trajati 2 sata, a kako izgleda postupak tretmana koji će biti predstavljen na radionici pogledajte OVDJE.

Cellulit je dermatološki, kozmetički i estetski neprihvatljiv problem velikog broja žena. Procjenjuje se da 85 – 98% žena starosti preko 20 godina ima neki stupanj celulita. Celulitom može biti zahvaćen bilo koji dio tijela koji sadrži subkutano masno tkivo, a najčšće je to gluteo-femoralni predio (stražnjica, noge i trbuh).

Mnogi autori tvrde da celulit nije bolest nego sekundarna spolna oznaka osobita ženama.

Već nekoliko godina ova tema privlači ne samo zanimanje kozmetičarki i njihovih klijentica, nego i liječnika širom svijeta. Teorije se rađaju i ubrzo bivaju srušene još novijima, ništa prihvatljivijima od starih. Napomenimo, za početak, da naziv celulitis ili celulit, koji je prvi put upotrijebio Hogner 1891. godine: Celulit je promjena potkožnog tkiva izazvana poremećajem in situ, dakle lokalnog je karaktera.

Celulit je karakterističnog izgleda: kao narančina. Problem se celulitom nemaju samo gojazne žene, mada, povećanje masnih naslaga pogoršava celulit.  Za nastanak celulita odgovorni su mikrocirkulatorni i limfni sustav, ekstracelularni matriks (izvanstanično okruženje) i višak potkožnog masnog tkiva.  Celulit treba razlikovati od gojaznosti koju karakterizira povećanje veličine i broja masnih  stanica (hipertrofija i hiperplazija adipocita).

Celulit može biti meki i tvrdi:

Tvrdi ili fibrozni se obično javlja kod mladih osoba koje su još uvek u dobroj kondiciji. On je vezan za mišiće tako da ga je teško odvojiti od tkiva u kome se formirao. Vrlo je osjetljiv na pritisak i lako nastaju modrice. Naročito se često pojavIjuje na bokovima i na vanjskoj strani bedara

Neki autori tvrde da iz tvrdog celulita nastaje meki ili vodeni u kasnijoj fazi, iako se već u prvoj fazi celulit može pojaviti kao meki ili vodeni. Ova vrsta celulita najčešće se gomila u donjem dijelu nogu (potkoljenice) a potom se širi i na natkoljenice ili bedbra. PojavIjuje se u bilo kojoj životnoj dobi. Klasični simptomi su: teške i katkad bolne noge. Prepoznat ćete ga pregledom  – testiranjem specifičnim hvatom što će također biti dio obuke na radionici.

 

Celulit se pregledava i otkriva tzv.PINCH- testom ( engl. pinch- uštipak; mala količina uhvaćena sa dva prsta).  Ovaj test se izvodi tako što kožu  sa vanjske strane butine uhvatimo kažiprstom i palcem i promatramo površinu kože nastalog kožnog nabora.

Ovu metodu možete naučiti na radionici i time saznati stupanj celulita, a time i pomoći pri odabiru metoda i proizvoda koji će pomoći u otklanjanju celulita.

Profesionalni tretman celulita

Kao i svaki estetski i zdravstveni poremećaj tako i za celulit vrijedi uzrečica „Bolje spriječiti nego liječiti“

U prevenciji celulita dobro je pridržavati se pravila zdrave prehrane, redovno vježbati, izbjegavati nošenje uske odjeće i izbjegavati položaje tijela koji uzrokuju pojavu celulita (dugo sjedenje sa prekriženim nogama).

Vodite računa o dovoljnoj hidrataciji organizam (piti vodu), redovnoj eliminaciji štetnih produkata iz organizma (redovna stolica). Ukoliko imate problem sa zadržavanjem viška tekućine dobro je piti biljne čajeve za izmokravanje – poput čaja od sušenog peršina koji možete napraviti i sami.

U kozmetičkim salonima i dermatološkim ordinacijama anticelulitni tretmani mogu obuhvatiti više različitih metoda među kojima su:

  • stimulacijom mikrocirkulacije krvi i limfe masažom (ručna ili aparatima)
  • kozmetičkim anticelulitnim proizvodima apliciranim na površinu kože ( masažom i body wrapping metodom)
  • elektrolipolizom
  • mezoterapijom (potkožne injekcije mješavina aktivnih anticelulitnih tvari
  • liposukcijom
  • laserski tretman
  • ultrazvukom (kavitacija)
  • endermološki(LPG) (bezbolna nekirurška metoda koja popravlja konturu tela smanjuje vidljivost celulita i popravlja teksturu kože)

 

ANTICELULITNA MASAŽA I BODY WRAPPING METODA PROTIV CELULITA

Kombinacija anticelulitne masaže i body wrapping metode je provjerena metoda koja uspješno spriječava pojavu celulita, smanjuje i otklanja celulit i to mekani i tvrdi. Osim djelovanja na celulit prednost ove metode je u tome što osim na celulit djeluje na podizanje općeg raspoloženja, njeguje kožu i popravlja cjelokupnu cirkulaciju u organizmu. Bez obzira na učinkovitost tehnološki naprednih aparativnih metoda – jedan veliki broj žena je poklonik ručnih i prirodnih pristupa i tretmana jer ih je iskustvo uvjerilo na njihovu učinkovitost.

Anticelulitna masaža

Odluka o vrsti masaže i hvatova masaže koju treba primjeniti u tretmanu ovisi o vrsti celulita.

Za tretman mekog celulita primjenjuje se Limfna ručna drenaža, a tvrdog celulita Vezivno tkivna masaža.

Kako većina žena ima mješani tip celulita terapeut bi trebao kombinirati Limfnu ručnu drenažu i Vezivno tkivnu masažu radi što boljeg rezultata. Kada i u kojem omjeru kombinirati ove dvije masaže saznajte na radionici.

Važna je i vrsta ulja s kojim se provodi masaža, jer se masažom ulje utrljava u kožu putem koje dospijeva u cirkulaciju te osim lokalnog i trenutnog djelovanja – izbor odgovarakjućeg ulja može imati produženi učinak na celulit, cirkulaciju i organizam u cjelini.

Ukoliko se radi o mekom celulitu dobro je masirati drenažnim detox uljima (pomažu u otklanjanju viška tekućine) a za tvrdi celulit pri masaži koristiti više ulja sa lipolitičkim učinkom. Već pri masaže uz ulje se na kožu nanosi i anticelulitni serum koji sadrži visoke koncentracije aktivnih tvari koje pomažu u uklanjanju celulita.

Body wrapping

Metoda zamatanja regije obuhvaćene celulitom  u foliju prije kojeg se koža premaže preparatom za razgradnju celulita, poznatija je po engleskom nazivu body wrapp.

Proizvodi  poput morskih algi, biljnih mješavina, zelene gline, aroma mješavina sadrže aktivne tvari koje potiču lipolizu (razgradnju masnih stanica), pojačano znojenje, popravljanje cirkulacije –

Nakon nanošenja proizvoda protiv celulita koža se omota folijom i dodatno zagrijava kako bi se proširile pore i aktivne tvari se lakše i brže resorbirale kroz kožu.

Ukoliko klijentica ima proširene vene, popucale kapilare ili upalu vena ne smije se zagrijavati.

Činitelji uspjeha anticelulitnih metoda

Prije svega je to znanje, vještina i iskustvo terapeuta. Naravno i kvaliteta i sastav sastojaka koje se aplicira pri masaži i zamotavanju.

Cilj i svrha ove radionice je prenijeti Vam znanje i dugogodišnje iskustvo voditeljice radionice.

Tijekom radionice upoznat ćete i naučiti pokrete Limfne ručne drenaža, Vezivno tkivne masaže, tehniku omotavanja te saznati o prednosti i vrijednosti prirodnih proizvoda za anticelulitnu profesioonalnu njegu.

PORTAL WELLNESS.HR U SURADNJI S AROMA HERBALOM I LAURANOM SPA VAS NAGRAĐUJE

Random odabirom odlučili smo nagraditi jednog čitatelja portala wellness.hr besplatnim prisustvom na radionici o anticelulitnim tretmanima. 

DA BISTE SUDJELOVALI POTREBNO JE:

  • like na FB stranicu Laurana Spa
  • Share + like post  radionice

Sretan dobitnik biti će objavljen prilikom završetka natječaja, 27.3. 2017. na fb stranicama Laurane Spa

Sretno svima!

 

Autor: Wellness.hr/AromaHerbalHrvatska

Share this Post