Probajte punjene tikvice.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 1 šalica krušnih mrvica
- 1 žlica origana
- ¼ žlice crnog papra
- 3 veće rajčice (oguljene)
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlice parmezana
- 1/2 šalice kokošjeg temeljca
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 160 ‘C.
- Prepolovite tikvice po dužini i blanširajte
- Izdubite sredinu.
- Stavite krušne mrvice, origano, papar, oguljene i narezane rajčice i limunov sok u zdjelu te sve zajedno promiješajte rukama.
- Rasporedite nadjev u “korita” tikvica.
- Pospite sirom.
- Tikvice stavite u posudu za pečenje i oko njih (ne po njima) nalijte kokošji temeljac.
- Pecite nepokriveno otprilike 40 minuta. Poslužite vruće.
Autor/Photo by: moja-dijeta.com.hr
Share this Post