Ljubitelji povrća će uživati u ovoj verziji punjenih tikvica!
SASTOJCI:
- 2 tikvice
- 1 kriška integralnog kruha rastrganog na komadiće
- 1/4 šalice slanine ili šunke
- 1 žlica mljevenih crnih maslina
- 1 sitno nasjeckana ljuta papričica
- ½ šalice zelene paprike narezane na kockice
- 1/4 šalice nasjeckanog luka
- 1/4 šalice nasjeckane rajčice
- 6 žlica cheddar sira narezanog na kockice
- prstohvat sušenog bosiljka
- prstohvat soli
- papar
PRIPREMA:
Pripremite roštilj ili zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite tikvice u lonac s vodom i kada prokuha, kuhajte 5 minuta. Ocijedite, ostavite da se ohlade i prerežite po dužini.
Izvadite sredinu tikvica pomoću žlice. Pulpu nasjeckajte i pomiješajte s komadićima kruha, slaninom, maslinama, paprikama, lukom, rajčicom i cheddar sirom. Začinite bosiljkom, solju i paprom.
Napunite tikvice dobivenom smjesom i zamotajte u aluminijsku foliju. Pecite 15 do 20 minuta, dok tikvice u potpunosti ne omekšaju.
Autor/photo by: centarzdravlja.hr
Share this Post