Isprobajte savršenu kombinaciju prženih odrezaka od patlidžana sa slatkim krumpirom
SASTOJCI:
- 375g patlidžana
- 2 žlice svježe miso paste
- 350g slatkog krumpira
- 1 žlica suncokretovog ulja
- Komad đumbira veličine palca
- 1 režanj ribanog češnjaka
- Prstohvat soli
- 8 mladih lukova, narezanih dijagonalno
- Malo lista peršina
UPUTE:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Ogulite patlidžane i raširite miso pastu preko toga.
- Stavite ih na pečenje zajedno sa slatkim krumpirom. Ulijte 225ml kipuće vode, a zatim dodajte ulje, đumbir i češnjak. Pospite malo soli i stavite u pećnicu.
- Nakon 30 minuta ulijte još 125ml kipuće vode i pecite još 20 minuta. Zatim dodjte još 50ml kipuće vode i mladi luk i pecite još 10 minuta.
- Pospite nasjeckani peršin preko krumpira.
Autor/photo by: bbcgoodfood.com
Share this Post