prirodno lijecenje

Prirodno liječenje afti, gljivica i zubobolje

Jeste li znali da postoji prirodno rješenje za mnoge neugodne probleme kao što su afte, gljivice, ubodi insekata, opekline, zubobolje, kožne infekcije, urasli nokte na stopalima, i mnoge druge. Možete ga pronaći u maloj bočici eteričnog ulja čajevca!

Dobro je znati da se jedna kapljica eteričnog ulja čajevca može nanijeti direktno na kožu. Ipak radi opreza od opekotine dobro ga je razrijediti s nosivim uljem badema ili  kokosa.

AFTE

Kapnite kap eteričnog ulja čajevca na pamučni štapić i pritisnite ga na aftu – nekoliko puta na dan.

URASLI NOKAT

Za ovu tegobu dobro je potražiti pomoć medicinske pedikure ili kirurga a na mjestu uraslog nokta dobro je kapnuti ili nanijeti s pamučnim štapićem 1 kap eteričnog ulja čajevca- nekoliko puta na dan.

ATLETSKO STOPALO

Gljivice na noktima možete liječiti prirodno kapajući jednu kap eteričnog ulja čajevca direktno uz nokat. Za dužu upotrebu dobro je razrijediti eterično ulje čajevca skokosovimuljem u omjeru 1:1.

ZUBOBOLJA

U čašu ulijte 1 dcl tople vode i dvije do tri kapljice eteričnog ulja čajevca. Uzmite gutljaj mješavine i držite u ustima nekoliko minuta a potom ispljunite i to više puta na dan.


KOŽNE PROMJENE     

Ako imate problema s osipom, dermatitisom, ekcemom i raznim kožnim alergijama – pomiješajte kapljicu čajevca s jednom malom žličicom nosivog biljnog ulja poput bademovogili  kokosovog. Ova je mješavina dobra za ublažavanje svrbeža nakon uboda insekata. Mješavina čajevca s aloa vera gelom je odličan lijek protiv sunčevih opeklina.  

UPALJENO GRLO 

Dodajte dvije kapljice eteričnog ulja čajevca u  pola čaše tople vode. Ovom mješavinom ispirajte grlo grkljanjem dva puta na dan.

Čajevac eterično ulje

Posjeduje izvanredna antiseptička, antivirusna i antibakterijska svojstva.

Share this Post