Pripremite sami prirodni antibiotik

Pripremite sami prirodni antibiotik

Stiže nam sezona gripe i prehlade. Donosimo vam jedan jednostavan, a učinkovit recept protiv ovih pošasti koji možete napraviti već danas kod kuće.

Riječ je o prirodnom antibiotiku koji ima snažno antiupalno i antivirusno svojstvo te jača naš imunitet, a ubija bakterije, viruse i slične uzročnike bolesti. Pritom ne oštećuje našu probavu i crijevnu flouru, a povoljno djeluje na cijeli organizam hraneći ga.

Sastojci za ovaj recept govore sami za sebe; kurkuma kao kraljica začina i med kao dobro poznati eliksir zajedno čine ovaj koktel zdravlja! Kurkuma sadrži aktivni sastojak kurkumin koji ima oko 150 terapeutskih svojstava bitnih za održavanje i vraćanje zdravlja ako je već narušeno. Med je od pamtivijeka čarobni sastojak koji se koristi za liječenje prehlade, grlobolje, upale pluća i sličnih tegoba.

Način pripreme i korištenje

Za ovaj lijek potrebno nam je 100 g sirovog meda (po izboru) i 1 žlica kurkume u prahu. Pomiješajte oba sastojaka da dobijete homogenu smjesu i ulijte u čistu staklenku (med treba uzimati drvenom žličicom ili kuhačom).

Za prevenciju ili liječenje simptoma gripe i prehlade, uzmite ovaj lijek na sljedeći način:

Prvi dan – pola žličice svakih sat vremena.
Drugi dan – pola žličice svaka dva sata.
Treći dan – pola žličice tri puta dnevno.

Preporučljivo je ne gutati odmah lijek, iako je ukusan, već ga ostaviti kratko u ustima da se istopi radi bolje apsorpcije. Također, zbog lakše konzumacije ga možete staviti u toplo mlijeko ili čaj, ali ne topliji napitak od 40 stupnjeva da med ne izgubi svoja svojstva. Za par dana konzumacije možete očekivati povlačenje simptoma bolesti. Uživajmo u zdravlju.

Autor/photo by: alternativa.hr

Share this Post