Prefina zlatna pita oduševit će i one koji nisu 'ludi' za slatkim

Prefina zlatna pita oduševit će i one koji nisu ‘ludi’ za slatkim

Nije komplicirana za napraviti. Bundevu narežite na kocke i skuhajte. Pasirajte i pomiješajte s mascarponeom, umućenim žumanjcima, šećerom, cimetom i đumbirom…

Sastojci:

  • za tijesto: 250 g brašna, 125 g maslaca, 80 g šećera, žličica praška za pecivo, prstohvat soli, žumanjak, žlica limunove korice
  • za nadjev: 400 g tikve, 175 g šećera, 3 žumanjka, žličica cimeta, 100 g mascarponea, 1⁄2 žličice đumbira
  • za pjenu: 3 bjelanjka, 150 g šećera, vanilin šećer

Priprema:

  1. Prosijte brašno sa solju, praškom za pecivo, ribanom limunovom koricom i šećerom.
  2. Dodajte žumanjak, uokolo poslažite narezane komadiće maslaca i rukama ih umrvite u brašno.
  3. Umijesite tijesto, oblikujte u kuglu i stavite u hladnjak.
  4. Bundevu narežite na kocke i skuhajte.
  5. Pasirajte i pomiješajte s mascarponeom, umućenim žumanjcima, šećerom, cimetom i đumbirom. Kalup za tart premažite maslacem i pospite brašnom.
  6. Razvaljajte tijesto i njime obložite dno i rubove kalupa, a sredinu izbodite vilicom.
  7. Na tijesto posložite nadjev od bundeve i sira.
  8. Pecite 40 min na 180°C.
  9. Izmiksajte i snijeg od bjelanjaka, šećera i vanilije, pa nanesite slastičarskom vrećicom na pitu.
  10. Stavite još 5 minuta u pećnicu, dok snijeg ne pozlatni.

 

Autor/Photo by: Skuhatćute

Share this Post