Nije komplicirana za napraviti. Bundevu narežite na kocke i skuhajte. Pasirajte i pomiješajte s mascarponeom, umućenim žumanjcima, šećerom, cimetom i đumbirom…
Sastojci:
- za tijesto: 250 g brašna, 125 g maslaca, 80 g šećera, žličica praška za pecivo, prstohvat soli, žumanjak, žlica limunove korice
- za nadjev: 400 g tikve, 175 g šećera, 3 žumanjka, žličica cimeta, 100 g mascarponea, 1⁄2 žličice đumbira
- za pjenu: 3 bjelanjka, 150 g šećera, vanilin šećer
Priprema:
- Prosijte brašno sa solju, praškom za pecivo, ribanom limunovom koricom i šećerom.
- Dodajte žumanjak, uokolo poslažite narezane komadiće maslaca i rukama ih umrvite u brašno.
- Umijesite tijesto, oblikujte u kuglu i stavite u hladnjak.
- Bundevu narežite na kocke i skuhajte.
- Pasirajte i pomiješajte s mascarponeom, umućenim žumanjcima, šećerom, cimetom i đumbirom. Kalup za tart premažite maslacem i pospite brašnom.
- Razvaljajte tijesto i njime obložite dno i rubove kalupa, a sredinu izbodite vilicom.
- Na tijesto posložite nadjev od bundeve i sira.
- Pecite 40 min na 180°C.
- Izmiksajte i snijeg od bjelanjaka, šećera i vanilije, pa nanesite slastičarskom vrećicom na pitu.
- Stavite još 5 minuta u pećnicu, dok snijeg ne pozlatni.
Autor/Photo by: Skuhatćute
Share this Post