postujes li sebe

Poštuješ li sebe? Prestani raditi ove stvari (2.dio)

Svatko od nas prošao je ili upravo prolazi vrijeme transformacije. To je ono vrijeme kada polako počinjemo shvaćati da svoj život moramo drastično izmijeniti da bismo opstali i (p)ostali sretni i smireni.

To razdoblje zahtijeva mir i iskrenost prema samom sebi, ali i drugima, kako bismo se uspješno transformirali u osobu o kakvoj sanjamo da postanemo. Treba nam malo hrabrosti u ova vremena, jer tada je zaista potrebno odbaciti sve što nam više ne obogaćuje život. Naime, ako zaista poštuješ sam/a sebe, a želiš da to poštovanje dodatno poraste, nećeš tolerirati niti jedno od sljedećih, toksičnih ponašanja…

Prvi dio teksta pročitajte na LINKU (1. dio)

TO SI VIŠE NEĆU DOPUSTITI

  1. Zanemarivanje vlastitog zdravlja

Dobar osjećaj počinje i završava dobrim zdravlje. Ne briga o vlastitom zdravlju, dugoročno je najneodgovornija stvar i najgora odluka koju u životu možeš donijeti. Ako voliš sebe, voliš svoje tijelo. Pazi na njega!

  1. Pod njegovom si zaštitom

Imaš li prijatelja, prijateljicu ili partnera koji diktira svim aspektima tvog života, vrijeme je da to prestane. Odmah. Za manipulaciju i uvođenje kontrole nad tvojim životom nema dobrog izgovora i nema tolerancije. ‘Toksična veza može biti bilo koja- od romantične, preko obiteljske ili prijateljske. One su najgora stvar za vaše mentalno zdravlje, oslobodite je se.’, navodi portal powerofpositivity.com. kvalitetni odnosi su oni koji pred tebe stavljaju izazove, potiču te i bude tvoju kreativnost i nikad te ne sputavaju.

  1. Lijenost

U doba tehnologije, mnogi od nas dopuštaju tabletima i mobitelima da nas zabavljaju u naše slobodno vrijeme. Tako pomalo, ali sigurno gubimo motivaciju za kretanjem, jer- lakše je sjediti pred televizijom. Pa, zašto ne? Radim ono što volim. No, voli li to i tvoje tijelo?

  1. Ne biraš sreću svaki dan

Previše ljudi danas je u strahu. Strahu od budućnosti. Boje se da im ne zagori ručak. Boje se bolesti koje se još nisu dogodile. Boje se budućnosti. Ostaju na lošim poslovima, uz loše partnere, sve jer duboko u sebi ne misle da zaslužuju bolje. No, sreća ne dolazi sutra, sreća se bira svaki dan.

Autor: wellness.hr

Share this Post