Pohani cvijet bagrema

Na coolinariki.com pronašli smo jedan super i jednostavan recept. Isprobajte 😊

Sastojci:

  • Za smjesu
  • 20 tak cvjetova bagrema
  • 50g brašna (pola meko pola oštrog)
  • 100ml hladne minerane vode
  • malo soli
  • 1 mala žličica praška za pecivo
  • malo mljevenog cimeta
  • ulje za prženje

Priprema:

Cvijet bagrema  poželjno je da  uberite ujutro, dok se  nije potpuno otvorio . Operite u vodi pazeći da što manje pupoljaka otpadne. Slažite  na kuhinjski ubrus da se osuši.

Dobro sjedinite sastojke za pohanje ( brašno ,sol i vodu po želji malo cimeta i u smjesu)  da ne ostanu grudice brašna.  Po želji ovdje  možete umiješati  i jedno jaje, važno je da gustoća smjese  na kraju bude  gušća od smjese za palačinke, ali ne  pregusta kako bi cvjetiće mogli umočiti i da se dobro lijepi za njih. Dodamo malo praška za pecivo kako bi mi se tijesto napuhalo, ali može i bez .

Ulje zagrijte na srednje jakoj vatri te cvijet bagrema koji ste umočili u  smjesu za pohanje pržite do zlatno žute boje. Slažite na  ubrus da  upije višak masnoće.

Poslužite  toplo preliveno bagremovim medom ili  posuto cimetom  i šećerom u prahu .

Autor/photo by: coolinarika.com

Share this Post