Na coolinariki.com pronašli smo jedan super i jednostavan recept. Isprobajte 😊
Sastojci:
- Za smjesu
- 20 tak cvjetova bagrema
- 50g brašna (pola meko pola oštrog)
- 100ml hladne minerane vode
- malo soli
- 1 mala žličica praška za pecivo
- malo mljevenog cimeta
- ulje za prženje
Priprema:
Cvijet bagrema poželjno je da uberite ujutro, dok se nije potpuno otvorio . Operite u vodi pazeći da što manje pupoljaka otpadne. Slažite na kuhinjski ubrus da se osuši.
Dobro sjedinite sastojke za pohanje ( brašno ,sol i vodu po želji malo cimeta i u smjesu) da ne ostanu grudice brašna. Po želji ovdje možete umiješati i jedno jaje, važno je da gustoća smjese na kraju bude gušća od smjese za palačinke, ali ne pregusta kako bi cvjetiće mogli umočiti i da se dobro lijepi za njih. Dodamo malo praška za pecivo kako bi mi se tijesto napuhalo, ali može i bez .
Ulje zagrijte na srednje jakoj vatri te cvijet bagrema koji ste umočili u smjesu za pohanje pržite do zlatno žute boje. Slažite na ubrus da upije višak masnoće.
Poslužite toplo preliveno bagremovim medom ili posuto cimetom i šećerom u prahu .
Autor/photo by: coolinarika.com
Share this Post