stres

Pobijediti strah uz Wingwave® – II DIO

Wingwave®  kao metoda treninga (coaching)  emocija, može pomoći da se razriješe ove emocionalne blokade, za koje nismo niti svjesni da postoje. Ovom je metodom moguće raditi na bilo kojoj vrsti stresnog događaja, bilo da je on velik ili mali na način da osoba nakon tretmana (coachinga) mijenja stav prema situaciji koja izaziva stres – promjena perspektine.                                                                                               

Pomoć u natjecanju, javnim nastupima, ispitima

   Osim što ”razgrađuje“ tragove stresa, oni se zamjenjuju novim ugodnim osjećajima. To  jača osobne kvalitete, uključujući i kreativne potencijale, a osoba se dovodi u dodir s vlastitim izvorima snage – resursa.  Zbog toga se Wingwave®   pokazao vrlo efikasnom metodom kod priprema sportaša za natjecanja i utakmice, kao i kod priprema učenika i studenata za ispite, a menadžera za prezentacije i važne sastanke. Konkretno, nakon tretmana, kada se pomisli na stresnu situaciju, ona više nema ”moć“ nad vama, ne izaziva stres. Pritom nije ”izbrisano“ sjećanje na određenu situaciju, nego se reakcija na nju i njoj slične situacije mijenja.  Sada vi imate kontrolu!Wingwave®   se često primjenjuje u zubarskim ordinacijama zbog otklanjanja straha od zubara. 

Stimulacija moždanih hemisfera

Efekt se postiže osnovnom intervencijom – izazivanjem brzih pokreta očiju, tj. izazivanje REM faze (Rapid Eye Movement ) u budnom stanju, koji se inače odvija samo u noćnoj fazi dubokog sna, kada se odvija prirodan proces razgradnje stresnih, blokirajućih emocija. Ova metoda se naziva EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) – bilateralna stimulacija moždanih hemisfera. Spada u priznate psihoterapeutske postupke. Wingwave®   metoda osim EMDR-a sadrži elemente neurolingvističkog programiranja (NLP-a) i Myostatski test iz kineziologije.

Osobni razvoj

Metoda je fascinantna u još jednoj stvari: ova vrsta intervencije dodiruje individualne snage klijenta (pacijenta). Klijenti ili pacijenti sami razvijaju svoj individualni put ka cilju iz svog repertoara ideja, osjećaja i ponašanja. Baš kao što vrtlar mora točno znati kako se biljka sadi i njeguje, a rast, cvijet i plodovi proizlaze iz mudrosti biljke

My Way  

Dr. med. Gordana Kučan, psihoterapeut i homeopat

Za individualne konzultacije i tretmane možete se naručiti na 091/794 24 75 ili 051 677 720 ili putem maila: kucangg@gmail.com   

Share this Post