Kod pripreme ovog jela koristili smo tunu iz konzerve, no ukoliko imate dostupnu svježu tunu zasigurno će ove pljeskavice učiniti još ukusnijima.
Sastojci:
- 1 konzerva komada tune u ulju
- 1 jaje
- 2 mrkve
- 400 g krumpira
- sol, papar
- 1 glavica luka
- 3 režnja češnjaka
- 50 g krušnih mrvica
- 2 žlice sezama
- 1 dcl maslinovog ulja
- 1 šaka nasjeckanog lista peršina
- 1 dcl jogurta
- 2 čajne žličice svježeg vlasca
Priprema:
- Krumpir skuhajte u slanoj vodi i zgnječite kao kada pripremate pire.
- Nasjeckani luk i naribanu mrkvu kratko pirjajte dok ne omekša.
- Kada se krumpir malo ohladi dodajte jaje, sol, papar, luk i mrkvu te dobro promiješajte.
- Potom umiješajte tunu i dodajte nasjeckani peršin i češnjak.
- Ovisno o gustoći, ako je smjesa prerijetka, dodajte malo krušnih mrvica dok ne dobijete željenu gustoću kako bi mogli mokrim rukama oblikovati malene pljeskavice.
- Svaku pljeskavicu uvaljajte u smjesu krušnih mrvica i sezama i pržite na malo maslinovog ulja dok ne dobiju lijepu boju.
- Jelo poslužite uz salatu po želji i umak od jogurta u koji ste umiješali nasjeckani svježi vlasac i malo soli!
Savjet
Ukoliko tunu iz konzerve odlučite zamijeniti svježom tunom, potrebno ju je kratko propirjati na maslinovom ulju kako bi se počela odvajati na listiće kako bi se lakše umiješala u smjesu za pljeskavice.
Ako želite ovo jelo učiniti još zanimljivije djeci oblikujte kuglice umjesto pljeskavica i pečene nabodite na štapiće za ražnjiće. Kako bi bile šarenije u mrvice za paniranje uz sezam možete dodati i 2 žlice lanenih sjemenki.
Autor/Photo by: trudnoca.hr
Share this Post