Pizza od palente, sira i gljiva

Pizza od palente, sira i gljiva

Volite pizzu, ali dosadila vam je ona standardna. Evo kako da stvari opet učinite zanimljivima, ali i zdravima…

Sastojci:

400g gljiva

½ žlice male grančice svježeg timjana

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 režanj češnjaka

260g palente

500ml mlijeka smanjene masnoće

500ml vode

20g maslaca

150g svježe mozzarelle

40g parmezana

60g plavog sira

Upute:

  1. Zagrijte pećnicu na 200° Stavite gljive na papir za pečenje. Na vrh stavite timjan. Pomiješajte ulje i češnjak u zdjeli pa polijte ih na gljive. Pecite 10 minuta ili dok ne omekša.
  2. U međuvremenu, pospite s uljem drugi papir za pečenje i stavite palentu. Stavite mlijeko i vodu da proključa na visokoj temperaturi. Dodajte palentu i promiješajte. Kuhajte 3 minute istovremeno miješajući dok se ne omekša. Umiješajte maslac.
  3. Umiješajte sireve i pecite oko 8 minuta dok ne omekša.
  4. Pospite sve sa smjesom sireva i pecite 5 minuta.

Izvor i foto: taste.com.au

 

 

 

Share this Post