Volite pizzu, ali dosadila vam je ona standardna. Evo kako da stvari opet učinite zanimljivima, ali i zdravima…
Sastojci:
400g gljiva
½ žlice male grančice svježeg timjana
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
260g palente
500ml mlijeka smanjene masnoće
500ml vode
20g maslaca
150g svježe mozzarelle
40g parmezana
60g plavog sira
Upute:
- Zagrijte pećnicu na 200° Stavite gljive na papir za pečenje. Na vrh stavite timjan. Pomiješajte ulje i češnjak u zdjeli pa polijte ih na gljive. Pecite 10 minuta ili dok ne omekša.
- U međuvremenu, pospite s uljem drugi papir za pečenje i stavite palentu. Stavite mlijeko i vodu da proključa na visokoj temperaturi. Dodajte palentu i promiješajte. Kuhajte 3 minute istovremeno miješajući dok se ne omekša. Umiješajte maslac.
- Umiješajte sireve i pecite oko 8 minuta dok ne omekša.
- Pospite sve sa smjesom sireva i pecite 5 minuta.
Izvor i foto: taste.com.au
Share this Post