Kus kus šnite imaju visok udio vlakana, izvor su omega – 3 i omega – 6 masnih kiselina, vitamina E, riboflavina, folata, kalija, željeza i kalcija. Izvrsne su za sve koji paze što jedu, a bez straha ih mogu konzumirati osobe s intolerancijom na laktozu i osobe s metaboličkim sindrom.
Sastojci:
- 30 dag kus kusa
- 8 dl jabučnog soka
- 5 dl rižina mlijeka
- 15 dag grožđica
- 20 dag lješnjaka
- 1 dag limunove korice
Priprema: Pomiješajte kus kus, rižino mlijeko jabučni sok te kuhajte dok kus kus ne upije tekućinu (3 do 5 minuta), stavite u okrugli kalup i poravnajte. Ostavite u hladnjaku 10 minuta. Grožđice kuhajte nekoliko minuta u toliko vode da ih prekrije. Zatim grožđice isjeckajte s lješnjacima i limunovom koricom u multipraktiku. Smjesu premažite na koru od kus kusa i ohladite. Ohlađenu tortu prerežite na pola i preklopite jednu polovicu drugom.
Share this Post