Piletina se lako priprema, brzo je gotova, iznimno je ukusna i, najvažnije od svega, odličan je izbor za ukusan i lagan obrok.
SASTOJCI:
- 2 jušne žlice mljevenog kima
- 2 jušne žlice mljevenog korijandera
- 2 jušne žlice mljevene dimljene paprike
- 1 žlica mljevenih sjemenki komorača
- 1 pile, izrezati na 8 komada
- Sol i crni papar
- 1/4 šalice kanola ulja
- 2 češnja češnjaka, narezana
- 1 glavica luka, izrezati na 8 kriška
- 1 mrkva, oguljena i isjeckana
- 1 rajčica
- 1 šalica bijelog vina
- 1 šalica grubo isjeckanih koštica datulja
- 1 šalica zelenih maslina, isjeckanih bez koštica
- 2 limuna, izrezati na 8 kriška, sjemenke ukloniti
- 1/2 šalice pinjola
- 2 jušne žlice svježe metvice
- 1 jušna žlica svježeg korijandera
PRIPREMA:
- Dan prije kuhanja, pomiješati zajedno kim, korijander, dimljenu papriku i komorač u maloj zdjeli.
- Začiniti piletina sa svih strana sa soli i paprom, zatim premazati meso sa začinima iz smjese koju ste pripremili dan ranije. Stavite u hladnjak preko noći.
- Kada ste spremni za kuhanje, zagrijte pećnicu na 325 stupnjeva.
- Zagrijte ulje u tavi dok se polako ne počne pušiti.
- Okrenite kokoš na stranu, di je koža, prema dolje dok ne porumeni 5-8 minuta. Zatim ju izvadite na tanjur.
- Dodajte češnjak, luk i mrkvu u istu tavu i dinstajte dok povrće ne potamni, od 8 do 10 minuta.
- Dodajte rajčice i bijelog vina, na laganoj vatri. .
- Vratite piletinu u tavu i to s datuljama, maslinama i limunom.
- Pecite piletinu na laganoj vatri, 45 minuta do sat vremena. Pospite s pinjolima, metvicom i korijanderom i zatim poslužite..
Autor: wellness.hr
Photo by: foodnetwork.com
Share this Post