piletina

Pirjana Piletina s datuljama, limunom i pinjolama

Piletina se lako priprema, brzo je gotova, iznimno je ukusna  i, najvažnije od svega, odličan je izbor za ukusan i lagan obrok.

SASTOJCI:

  • 2 jušne žlice mljevenog kima
  • 2 jušne žlice mljevenog korijandera
  • 2 jušne žlice mljevene dimljene paprike
  • 1 žlica mljevenih sjemenki komorača
  • 1 pile, izrezati na 8 komada
  • Sol i crni papar
  • 1/4 šalice kanola ulja
  • 2 češnja češnjaka, narezana
  • 1 glavica luka, izrezati na 8 kriška
  • 1 mrkva, oguljena i isjeckana
  • 1 rajčica
  • 1 šalica bijelog vina
  • 1 šalica grubo isjeckanih koštica datulja
  • 1 šalica zelenih maslina, isjeckanih bez koštica
  • 2 limuna, izrezati na 8 kriška, sjemenke ukloniti
  • 1/2 šalice pinjola
  • 2 jušne žlice svježe metvice
  • 1 jušna žlica svježeg korijandera

PRIPREMA:

  1. Dan prije kuhanja, pomiješati zajedno kim, korijander, dimljenu papriku i komorač u maloj zdjeli.
  2. Začiniti piletina sa svih strana sa soli i paprom, zatim premazati meso sa začinima iz smjese koju ste pripremili dan ranije. Stavite u hladnjak preko noći.
  3. Kada ste spremni za kuhanje, zagrijte pećnicu na 325 stupnjeva.
  4. Zagrijte ulje u tavi dok se polako ne počne pušiti.
  5. Okrenite kokoš na stranu, di je koža, prema dolje dok ne porumeni 5-8 minuta. Zatim ju izvadite na tanjur.
  6. Dodajte češnjak, luk i mrkvu u istu tavu i dinstajte dok povrće ne potamni, od 8 do 10 minuta.
  7. Dodajte rajčice i bijelog vina, na laganoj vatri. .
  8. Vratite piletinu u tavu i to s datuljama, maslinama i limunom.
  9. Pecite piletinu na laganoj vatri, 45 minuta do sat vremena. Pospite s pinjolima, metvicom i korijanderom i zatim poslužite..

Autor: wellness.hr

Photo by: foodnetwork.com

Share this Post