pileci medaljoni

Pileći medaljoni – sa više vlakana i bez grižnje savjesti

Voljeli biste da uz dvije jednostavne izmjene u pripremi, možete uživati ​​u pilećim medaljonima bez grižnje savjesti te napraviti zdrav i brz obrok za vašu obitelj?

Najčešće pileće medaljone kupujete smrznute i gotove a pržite ih u puno ulja radi lakše i brže pripreme.

Postoji međutim način kako samostalno napraviti pileće medaljone uz mnogo manje kalorija i masnoće.

VIŠE VLAKANA A MANJE MASNOĆE

Cilj ovog recepta je da zamijenite smrznute varijante pilećih medaljona i da ih “unaprijedite” s više vlakana a manje masnoće. Ovi zdravi medlajoni se brzo i jednostavno pripremaju a djeca ih obožavaju. Možete ih koristiti i kada vam dođe društvo kao grickalice ili ih možete ponijeti na posao.

Ovi medaljoni su napravljeni sa integralnim žitaricama i pečeni su a ne prženi. Mnogo su ukusniji i sadrže mnogo više hranjivih sastojaka nego gotovi industrijski prerađeni zamrznuti medaljnoni u kojima često ne prepoznajete meso.

Ukoliko ne želite odustati od pogodnosti zamrznutog jela evo jednog savjeta -možete napraviti veću količinu i zamrznuti nepečene medaljone u posebnim vrećicama tako da ih uvijek imate pri ruci.

Sastojci:

  • 680 gr pilećih filea bez kože i kostiju
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1 žličica paprike
  • 1/2 žličica vegete
  • 1 žličica češnjaka
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 1 žličica sušenog peršina
  • po ukusu soli i papra
  • 2 cijela bjelanjka

Priprema:

  1. Isjecite meso na veće komadiće (veličine jednog zalogaja).
  2. Stavite zobene pahuljice sa svim začinima u sjeckalicu ili blender. Sameljite sve dok se u potpunosti ne usitni.
  3. U posebnoj posudi razmutite bjelanjak.
  4. Posolite i popaprite piletinu. Umočite ju u bjelanjak i onda u mješavinu začina.
  5. Zagrejte pećnicu na 200 C. Stavite malo ulja u pleh i razmažite za pečenje.
  6. Stavite komade piletine u pleh tako da se ne dodiruju.
  7. Pecite dok piletina ne porumeni, izmeđju 15-20 minuta. Možete poslužiti s nekim niskokaloričnim umakom.

Autor/Photo by: zdravobrok.com

Share this Post