Voljeli biste da uz dvije jednostavne izmjene u pripremi, možete uživati u pilećim medaljonima bez grižnje savjesti te napraviti zdrav i brz obrok za vašu obitelj?
Najčešće pileće medaljone kupujete smrznute i gotove a pržite ih u puno ulja radi lakše i brže pripreme.
Postoji međutim način kako samostalno napraviti pileće medaljone uz mnogo manje kalorija i masnoće.
VIŠE VLAKANA A MANJE MASNOĆE
Cilj ovog recepta je da zamijenite smrznute varijante pilećih medaljona i da ih “unaprijedite” s više vlakana a manje masnoće. Ovi zdravi medlajoni se brzo i jednostavno pripremaju a djeca ih obožavaju. Možete ih koristiti i kada vam dođe društvo kao grickalice ili ih možete ponijeti na posao.
Ovi medaljoni su napravljeni sa integralnim žitaricama i pečeni su a ne prženi. Mnogo su ukusniji i sadrže mnogo više hranjivih sastojaka nego gotovi industrijski prerađeni zamrznuti medaljnoni u kojima često ne prepoznajete meso.
Ukoliko ne želite odustati od pogodnosti zamrznutog jela evo jednog savjeta -možete napraviti veću količinu i zamrznuti nepečene medaljone u posebnim vrećicama tako da ih uvijek imate pri ruci.
Sastojci:
- 680 gr pilećih filea bez kože i kostiju
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 1 žličica paprike
- 1/2 žličica vegete
- 1 žličica češnjaka
- 1 žličica mljevenog đumbira
- 1 žličica sušenog peršina
- po ukusu soli i papra
- 2 cijela bjelanjka
Priprema:
- Isjecite meso na veće komadiće (veličine jednog zalogaja).
- Stavite zobene pahuljice sa svim začinima u sjeckalicu ili blender. Sameljite sve dok se u potpunosti ne usitni.
- U posebnoj posudi razmutite bjelanjak.
- Posolite i popaprite piletinu. Umočite ju u bjelanjak i onda u mješavinu začina.
- Zagrejte pećnicu na 200 C. Stavite malo ulja u pleh i razmažite za pečenje.
- Stavite komade piletine u pleh tako da se ne dodiruju.
- Pecite dok piletina ne porumeni, izmeđju 15-20 minuta. Možete poslužiti s nekim niskokaloričnim umakom.
Autor/Photo by: zdravobrok.com
Share this Post