SASTOJCI:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka, jedan sitno sjeckani, a drugi sitno ribani
- 1 žlica sitno sjeckanog đumbira
- 1 crveni čili
- 1 žlica sjemenki kumina
- 1 patlidžan
- 150 g običnog bio- jogurta
- 250 g kuhanog pilava od riže od cjelovitog zrna
- 75 g špinata
- 1 žlica nasjeckane metvice
UPUTE:
- Zagrijte ulje u loncu i dodajte nasjeckani češnjak, đumbir, čili i sjeme kumina. Kuhajte miješajući dok se luk ne smekša.
- Dodajte patlidžane i pržite oko 2 minute, a zatim pokrijte posudu i pustite da se pari- prži oko 7 minuta, povremeno miješajući.
- Dok se kuha, pomiješajte jogurt s naribanim češnjakom i nekim začinima.
- Dodajte rižu i špinat u tavu i skuhajte, te na kraju dodajte metvicu.
Autor/photo by: bbcgoodfood.com
Share this Post