Pilav s patlidžanom, jogurtom i češnjakom

Pilav s patlidžanom, jogurtom i češnjakom

SASTOJCI:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka, jedan sitno sjeckani, a drugi sitno ribani
  • 1 žlica sitno sjeckanog đumbira
  • 1 crveni čili
  • 1 žlica sjemenki kumina
  • 1 patlidžan
  • 150 g običnog bio- jogurta
  • 250 g kuhanog pilava od riže od cjelovitog zrna
  • 75 g špinata
  • 1 žlica nasjeckane metvice

UPUTE:

  1. Zagrijte ulje u loncu i dodajte nasjeckani češnjak, đumbir, čili i sjeme kumina. Kuhajte miješajući dok se luk ne smekša.
  2. Dodajte patlidžane i pržite oko 2 minute, a zatim pokrijte posudu i pustite da se pari- prži oko 7 minuta, povremeno miješajući.
  3. Dok se kuha, pomiješajte jogurt s naribanim češnjakom i nekim začinima.
  4. Dodajte rižu i špinat u tavu i skuhajte, te na kraju dodajte metvicu.

Autor/photo by: bbcgoodfood.com

Share this Post