SASTOJCI
- 2 šalice povrtne juhe
- 1/2 šalice mlijeka bez laktoze
- 1 1/2 šalica palenta
- 1 žlica veganskog maslaca
- 1 žlica sušenog bosiljka
- Sol
- 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Cherry rajčice
- Narezane tikvice
- Peciva po izboru
ZA PESTO:
- 1/3 indijskog oraščića
- 1 šalica svježeg lišća bosiljka
- 5-6 tablespoons ekstra djevičanskog maslinovog ulja (i više po potrebi)
- 2 češnja češnjaka
- Sol, papar
PRIPREMA
U posudi srednje veličine, pomiješaj mlijeko i juhu od povrća, zakuhaj i umiješaj palentu dok smjesa ne postane glatka. Smanji temperaturu na umjereno i kuhaj 6-8 minuta, miješajući. Makni s vatre i umiješaj maslac, bosiljak, sol i papar.
Izlij palentu na papir za pečenje i rasporedi u pravokutnik širine oko 5 centimetara. Površina mora biti glatka. Ostavi u hladnjaku minimalno sat do dva.
Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva i kada se ohladi, izreži na 8 jednakih dijelova te premaži s maslinovim uljem. Peci 15 minuta, pa okreni i peci još 10 do 15 minuta (dok ne postigne zlaćanu boju). Dok se palenta kuha, ispeci rajčice i tikvice u istoj pećnici na papiru za pečenje, posoljene, popaprene i pouljene. Ostavite ih da se peku 20 do 25 minuta. Dok se palenta i povrće pripremaju, izmiksaj pesto u blenderu ili mikserom. Ostaje najjednostavniji dio- posloži svoje burgere, tako da kreneš s pecivom na koji ide sloj palente, zatim pesto, te po komad tikvice i rajčice. Dobar tek!
Autor & Foto by: onegreenplanet.org
Share this Post