pavlova

Pavlova – kraljica voćnih slastica

Pavlova je kraljica voćnih slastica zbog beze kora između kojih možete slagati različito voće ovisno o sezoni. Pečeni bjelanjak i šećer odlična su zamjena klasičnom biskvitu, a trpe raznovrsne nadjeve. Slažete kore, mažete premazom po želji s dodatkom svježeg voća. Efektna i sočna, Pavlova je pravi odabir za vikend desert. 

SASTOJCI:

  • bjelanjaka
  • 1 i 3/4 šalice šećera u prahu
  • 2 žlice škrobnog brašna
  • 2 šalice šlaga
  • 1/3 šalice šećera
  • šljive i bobičasto voće po želji

 PRIPREMA:

  1. Zagrijte pećnicu na 135 stupnjeva.
  2. Izmutite bjelanjke dok se ne stvrdnu. Dodajte im šećer u prahu i škrobno brašno. Podijelite smjesu na 5 dijelova
  3. Pecite 1 sat u pećnici. Kad završite stavite sa strane da se ohladi.
  4. Pripremite šlag i dodajte šećer. Slažite tortu prema uputama iz videa.
  5. Dobar tek!

Autor/photo by: gastro.24sata.hr

Share this Post