Pavlova je kraljica voćnih slastica zbog beze kora između kojih možete slagati različito voće ovisno o sezoni. Pečeni bjelanjak i šećer odlična su zamjena klasičnom biskvitu, a trpe raznovrsne nadjeve. Slažete kore, mažete premazom po želji s dodatkom svježeg voća. Efektna i sočna, Pavlova je pravi odabir za vikend desert.
SASTOJCI:
- 6 bjelanjaka
- 1 i 3/4 šalice šećera u prahu
- 2 žlice škrobnog brašna
- 2 šalice šlaga
- 1/3 šalice šećera
- šljive i bobičasto voće po želji
PRIPREMA:
- Zagrijte pećnicu na 135 stupnjeva.
- Izmutite bjelanjke dok se ne stvrdnu. Dodajte im šećer u prahu i škrobno brašno. Podijelite smjesu na 5 dijelova
- Pecite 1 sat u pećnici. Kad završite stavite sa strane da se ohladi.
- Pripremite šlag i dodajte šećer. Slažite tortu prema uputama iz videa.
- Dobar tek!
Autor/photo by: gastro.24sata.hr
Share this Post