Ljeto obiluje tikvicama, a mi ih volimo zbog njihovog blagog, okusa. Taj okus je njihova posebnost zbog čega su izvrsne u raznim kombinacijama.
Od najjednostavnije kajgane s tikvicama, do malo složenijih recepata, ove naše današnje palačinkice su izvrsne kao jedan laganiji ljetni obrok, a hladne ih možete ponijeti kao gablec na posao ili na plažu.
POTREBNO ZA PALAČINKICE:
3 srednje tikvice
2 jaja
4 žlice slanutkovog brašna
sol
ZA UMAK:
200g kremastog posnog sira
3 čajne žlice grčkog jogurta
Začini: sol, kopar, dimljena crvena paprika
Priprema:
1. Tikvice naribajte i posolite, kad puste vodu ocijedite ih. Dodajte jaja i brašno. Probajte pa dosolite ako je potrebno. Smjesa bi trebala biti srednje gusta, ako nije dodajte još brašna.
2. Smjesu stavite žlicom na vruću neprianjajuću tavu i kad se zapeče okrenite na drugu stranu. Mi smo koristili kalup za krafne pa su zato tako pravilno okrugle.
3. Posni sir pomiješajte s grčkim jogurtom, dodajte sol i podijelite na dva dijela. U jednu polovicu dodajte crvenu papriku, a u drugu kopar.
4. Poslužite toplo ili hladno s umacima
Umaci su „šlag na tortu“ Povećavaju nutritivnu vrijednost ovog obroka jer je sir izvrstan izvor bjelančevina. Također, crvena paprika, kopar… odlični su i fini začini koje svakako isprobajte. Sigurno ćete ove umake kasnije koristiti i u nekim drugim kombinacijama.
Autor/Photo by: Fitness Klinika
Share this Post