Ove namirnice će ukloniti umor i vratiti energiju

Ove namirnice će ukloniti umor i vratiti energiju

Hrana uvelike utječe na to kako se osjećamo, koliko imamo energije, kakvo nam je raspoloženje i kvaliteta sna. Postoje namirnice koje vam mogu pomoći ukloniti popodnevni umor i smanjiti razinu stresa. Ove namirnice će spriječiti nagle promjene raspoloženja i poboljšati kvalitetu sna.

Jabuke

Jabuke biste trebali jesti svakodnevno jer su odličan izvor vitamina, minerala i dijetalnih vlakana. Pristupačne su i lako ih je uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Mrkve

Istraživanja su pokazala da mrkva može povećati razinu energije, spriječiti nagle promjene razine šećera u krvi i smanjiti rizik od naglih promjena raspoloženja.

Celer

Celer je lako probavljiv i sadrži velik udio vode i vlakana. Upravo zbog toga će vas dugo držati sitima i potaknut će rad probavnog sustava.

Ananas

Ananas je jako dobar izvor mangana koji povećava razinu energije i poboljšava kvalitetu sna. Također je odličan izvor vitamina C koji ima antioksidacijsko djelovanje i smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu.

Zobene pahuljice

Zobene pahuljice su bez sumnje najbolji izbor za doručak i jedan od najboljih načina za započeti dan. Dugo će vas držati sitima i spriječit će nagle promjene razine šećera u krvi.

Krastavci

Krastavci sadrže velik udio vode i jako su dobar izvor vitamina C. Odlični su za uklanjanje popodnevnog umora tijekom vrućih ljetnih dana.

Jaja

Jako su dobar izvor proteina, što ih čini odličnima za doručak i naročito se preporučuju osobama koje redovito vježbaju jer sudjeluju u izgradnji mišićne mase.

Špinat

Špinat je jedna od najzdravijih namirnica koju možete jesti, a vašem tijelu će dati energiju potrebnu za nesmetano funkcioniranje. Špinat je odličan izvor niza vitamina i minerala, lagan za pripremu i pristupačan.

Brokula

Brokulu trebate uvrstiti u svakodnevnu prehranu jer je odličan izvor proteina, vlakana, vitamina i minerala.

Borovnice

Borovnice su odličan izvor antioksidanata koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu, smanjuju rizik od nastanka niza bolesti i povećavaju razinu energije.

Banane

Banane su odličan izvor kalija koji uklanja osjećaj umora, slabost i letargiju. Banane je vrlo lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu, pristupačne su, zdrave i ukusne.

Bademi

Bademi će vrlo brzo podignuti razinu energije. Dovoljno je pojesti 1/4 šalice badema kako biste poboljšali koncentraciju, regulirali apetit i uklonili popodnevni umor.

Tamna čokolada

Brojna istraživanja su pokazala da tamna čokolada u umjerenoj količini može poboljšati zdravlje cjelokupnog organizma. Tamna čokolada je odlična za uklanjanje umora, podizanje razine energije i poboljšanje koncentracije i pamćenja.

 

Autor/Photo by: centarzdravlja.hr

Share this Post