Ovakve raviole još niste kušali: Od 3 vrste sira i pasirane cikle

Ovakve raviole još niste kušali: Od 3 vrste sira i pasirane cikle

Razveselite svoje nepce ukusnim raviolima koje je vrlo jednostavno napraviti. Sve što trebate je dobra volja i nekoliko sastojaka, uključujući i muškatni oraščić .

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žlice ulja
  • 500 g brašna
  • 2 žlice pasirane kuhane cikle
  • 150 g parmezana
  • 150 g ricotte, papar
  • prstohvat ribanog muškatnog oraščića
  • 3 l vode
  • žličica soli
  • 60 g maslaca
  • 60 g fete

Priprema:

  1. U zdjelu stavite 4 jaja. Umiješajte sol i ulje, dodajte ciklu i malo brašna te miješajte dok ne nastane tekuća smjesa. Ostatak brašna prosijte u drugu zdjelu, dodajte ljubičastu smjesu i sve zamijesite u glatko tijesto. Pokrijte ga preokrenutom zdjelom i ostavite neka miruje sat vremena.
  2. Naribani parmezan pomiješajte s ricottom, preostalim jajima, malo soli, paprom i muškatnim oraščićem. Tijesto razvaljajte u dva dijela na debljinu od 2 mm ili ga izvaljajte na najtanjem stupnju stroja za tjesteninu.
  3. Nadjev u hrpicama raspodijelite na jednom listu tijesta, razmake navlažite kistom, prekrijte drugim listom i čvrsto utisnite između nadjeva. Raviole izrežite nazubljenim kotačićem i kuhajte u zavreloj vodi 5 minuta. Ocijedite i prelijte otopljenim maslacem te pospite ribanom fetom.

 

Autor/Photo by: 24sat.hr

Share this Post