Bezglutenska žuta torta

Tui na kineska masaža

LIJEČENJE ENERGETSKOM MASAŽOM

Tui na masaža je metoda liječenja koja potiče iz Tradicionalne kineske medicine, a pripada grupi energetskih masaža. Tečaj Tui na kineske masaže mogu pohađati svi koji žele naučiti – kako promatrati ljudski organizam kao energiju i materiju, te steći vještinu akupresure, preko 30 pokreta masaže i pokrete pasivnog strečinga i manipulacije.

UKLANJANJE BLOKADA
Tui na kineskom masažom se mogu ukloniti blokade i prepreke u protoku energije a time utjecati na brže i lakše ozdravljenje od mnogih zdravstvenih poremećaja. Ovo je masaža za sve ljude koji se osjećaju energetski „prazno“ ili „prepuno“ – što je posljedica umora, stresa, negativnih emocija ili bolesti bilo kojeg uzroka. Stoga je Tui na kineska masaža metoda koja opušta i pomaže u liječenju mnogih bolesti, a za neke je metoda izbora, posebno za kronična oboljenja koštano mišićnog sustava (križobolja, bolno rame, bolni vrat, bolni lakat), glavobolje, migrene, opstipacije…

ZAŠTO TUI NA?
Masaža uvijek započinje kratkom anamnezom i palpacijom akupunkturnih ili akupresurnih meridijana i točaka, radi definiranja energetskog statusa i lokacije energetskih poremećaj. Na taj način Tui na maser lakše odabire meridijane, točke i regije na tijelu, a potom i vrstu pokreta-  kako bi se tretmanom uklonile prepreke u protoku energije, uklonili spazmi u mišićima i popravila cirkulacija krvi i limfe i time olakšale tegobe zbog kojih je klijent došao na masažu.

Provodi se na masažnom stolu – direktno po koži klijenta koristeći malu količinu ulja za masažu. Po intenzitetu pripada jačim i dubljim masažama, za koju maser ne troši previše snage jer nauči raditi koristeći poluge i položaj tijela koji ga ne zamara. Koristeći nekoliko jednostavnih pokreta manipulacije tijekom masaže često se mogu namjestiti pomaknuti ili dislocirani mali zglobovi kralježnice tzv. dislokacije – što dovodi do trenutnog olakšanja od bolova  i ukočenosti.

NAUČI TEHNIKU
Veći dio tečaja tj. tehnika se uči kroz praksu ili rad sa modelima, a uz teorijska predavanja polaznici uče prepoznati uzroke, simptome i lokacije Yin i Yang energetskih poremećaja, lokacije 14 energetskih meridijana i osnovnih akupresurnih točaka.

Share this Post