Odlične energetske pločice od samo 3 sastojka!

Odlične energetske pločice od samo 3 sastojka!

Ovo morate probati! Posebno vi koji strogo pazite na unos slatkog, a koje vam itekako nedostaje. Priprema je jednostavna da jednostavnija ne može biti, a sastojci koje recept zahtijeva osim što su zdravi, odlični su i saveznici u borbi za ‘fit’ tijelo. Definitivno bolje i isplativije riješenje od kupovnih energetskih pločica!

Sastojci:

  • grožđice
  • bademi
  • datulje

Savijet: bademi i datulje su osnova, dok grožđice možete zamijeniti drugim suhim voćem (npr brusnicom)). Mješavini možete dodati cimet, kakao, komadiće tamne čokolade ili kokos.

PONEŠTO O SVAKOM SASTOJKU

Grickanjem grožđica kontrolirate osjećaj gladi. Na taj način spriječava se prekomjerni unos kalorija i produžava osjećaj sitosti. A osim što mogu sniziti loš kolesterol, bademi su super namirnica ako pazite na liniju – također smanjuju želju za hranom, ali i grade mišiće.

Datulje predstavljaju idealan međuobrok koji će osigurati dovoljno energije za ostatak dana, a zbog širokog sadržaja različitih esencijalnih nutrijenata, te zbog mogućih pozitivnih učinaka na zdravlje, datulje se možda mogu smatrati najzdravijim voćem na zemlji!

Prirema:

Kao što smo već rekli, priprema ovih energetskih pločica je jako jednostavna. Sve tri namirnice, u istim količinama, smjestite u blender i pustite aparat da radio oko 30 sekundi.

Pločice čuvajte u frižideru, a rok trajanja vas ne treba brinuti jer mogu trajati i do nekoliko tjedana.

Autor/Photo by: zenasamja.me

Share this Post