Neodoljivo sočan biskvit s jabukama, grožđicama i cimetom

Neodoljivo sočan biskvit s jabukama, grožđicama i cimetom

Približite mirise i okuse Božića ovim izrazito jednostavnim receptom za lagani kolač s jabukama.

Što nam više govori “Božić” od jabuka i cimeta?! Pripremite se za blagdansko vrijeme jednostavnim receptom za desert koji se priprema u roku “keks”. Vjerujte nam, jednako tako će brzo i nestati jer je sočan i bogat okusima. Toliko se brzo priprema da je vremenski najzahtjevnije oguliti i narezati jabuke…

Sastojci:

  • pola kilograma oguljenih jabuka
  • veća šaka grožđica
  • velika jušna žlica cimeta
  • tri jaja
  • 170 grama šećera
  • 170 grama glatkog brašna

Priprema:

  1. Grožđice ostavite neka se namaču u malo ruma ili toploj vodi nekoliko sati (najbolje preko noći).
  2. Jabuke ogulite i narežite na tanke kockice veličine do pola centimetra.
  3. Mikserom razradite jaja sa šećerom dok ne dobijete gustu i svilenkastu smjesu. Dodajte prosijano brašno malo po malo i ručno promiješajte. Ubacite cimet, grožđice i jabuke.
  4. Smjesu prebacite u namašćeni kalup za torte i pecite prvo pet minuta na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici, a zatim 30 minuta na 175 stupnjeva.
  5. Kada je kolač gotov, pažljivo ga izvadite iz kalupa, pospite šećerom u prahu i poslužite dok je topao.

Dobar tek!

Autor/photo by: večernji.hr

Share this Post