pastirska pita

Neka vas pastirska pita iznenadi okusima

Pastirska pita je savršeno jelo s mljevenim mesom i Alpro sojinim vrhnjem za kuhanje.

SASTOJCI:

  • 400g krumpira
  • 500g pastrnjaka
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 450 g svježeg špinata
  • 250g mljevene junetine
  • 250 ml Alpro sojinog vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice sjemenki komorača
  • muškatni oraščić
  • crni papar i morska sol
  • 2 slatka krumpira
  • svježe mljeveni papar
  • sol 

PRIPREMA:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C i skuhajte krumpir i pastrnjak. Narežite slatki krumpir na tanke ploškice, stavite u namašćenu posudu za pećenje i pecite dok ne omekšaju. U međuvremenu prodinstajte luk i češnjak na malo ulja dok ne postanu staklasti. 1/3 smjese luka i češnjaka pomiješajte s 450g svježeg špinata u drugoj tavi. Miješajući prepržite te začinite muškatnim oraščićem, prstohvatom soli i papra.
  2. Ostatak luka i češnjaka pomiješajte s mljevenom junetinom, dinstajte 15 min bez poklopca i začinite komoračem, soli i paprom po želji. Ulijte 75 ml Alpro soja vrhnja za kuhanje i mješajući sve zajedno dinstajte narednih 5 min.
  3. Napravite pire od krumpira i pastrnjaka, 1 žlice ulja ili margarina, 175 ml Alpro sojinog vrhnja za kuhanje uz dodatak muškatnog oraščića te po želji soli i papra.
  4. Pripremite modlicu kako bi oblikovali sve sastojke na tanjuru. Počnite s redom špinata na dnu te dodajte mljevenu junetinu. Prekrijte debelim slojem pire krumpira i na vrh ubacite ploškice slatkog krumpira. Poslužite odmah.

Autor/photo by: www.alpro.com

 

Share this Post