Neka ogledalo bude vaš prijatelj

Neka ogledalo bude vaš prijatelj

Smijte se ispred ogledala. Prakticirajte to svakog jutra i primijetit ćete promjene u vašem životu.
Jedna od najvažnijih karakteristika velikih vođa je samopouzdanje. Svaka uspješna osoba izgleda jako i samouvjereno, ali da vjerujte da je i ta osoba nekad bila samo običan čovjek sa strahovima i brigama.

Biti samouvjeren znači da vjerujete u sebe, imate svoje ciljeve i radite na njima svaki dan. Ne bojite se napraviti kontakt oči u oči, te ste nezaustavljivi nakon što nešto odlučite i imat ćete više uspjeha u životu. Samopouzdanje vam također pruža sigurnost i zadovoljstvo, te uvelike utječe na cijelu vašu sliku kao osobe.

Ovu tehniku koristi većina ljudi svaki dan. Ako imate uzore, budite sigurni da barem jedan od njih prakticira ovu tehniku svako jutro.

Da li se radi o političarima, gospodarstvenicima, sportašima, glumcima, motivacijskim govornicima, profesorima… Oni to čine svako jutro.

Da li se radi o političarima, gospodarstvenicima, sportašima, glumcima, motivacijskim govornicima, profesorima i mnogim drugima. Oni to čine svako jutro, večer prije natjecanja, prije sastanka, performanse, tj. svaki put kad je potrebno malo povećati povjerenje.

ŠTO URADITI?

Stanite pred ogledalo (što je veći, to bolje). Neka vam je težina tijela ravnomjerno podijeljena. Ispravite leđa i uzmite dubok dah punim plućima. Pogledajte sebi u oči s povjerenjem. Stavite lagani osmijeh na lice tako da izgledate odlučno. Započnite razgovor s razmišljanjem. Recite stvari poput “Vjerujem u sebe!”, “Ne mogu!”, “Znam što želim i ne bojim se.”

Razmislite o stvarima koje želite postići i recite da ih možete dobiti, i ne postoji ništa što vas može zaustaviti na putu do uspjeha. Nastavite s dubokim disanjem i generirajte samo pozitivne izjave i misli.

KOLIKO ČESTO?

Tehniku je najbolje prakticirati svako jutro, po mogućnosti kao dio jutarnje rutine. Na taj način možete započeti dan s energijom i izaći s povjerenjem.

Neki više vole prakticirati tehniku u večernjim satima, ili jednostavno kad god im je potrebno samopouzdanje. Sve što trebate je pronaći ogledalo i potrošiti 5 minuta ispred njega.

Autor: letsreachsuccess.com

 

Podijeli s prijateljima